Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Інсценував самогубство молодої мами – отримав довічний термін

Суд призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото: ілюстративне / facebook.com.

Інсценував самогубство молодої мами – отримав довічний термін

На Вінничині судили чоловіка, який убив 20-річну жінку на очах у її маленького сина

Виявляється, ще 16 лютого 2023 року 23-літній фігурант проник до будинку своєї сусідки, аби вчинити крадіжку. Коли дівчина помітила його, зловмисник напав на неї з ножем, завдавши ушкоджень, від яких потерпіла загинула на місці.

Після цього нападник практично не залишив на місці злочину жодних слідів. Він зачинив ізсередини вікна та двері. Для того, щоб заплутати слідство й уникнути відповідальності, облаштував усе так, ніби потерпіла вчинила самогубство. З будинку викрав одяг, прикраси й гроші. Частину одягу вбитої правоохоронці згодом знайшли в лісі – нападник намагався спалити його.

27 березня 2023 року поліцейські затримали підозрюваного за місцем його проживання, інкримінуючи дві статті – умисне вбивство з корисливих мотивів і розбій, що передбачає покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або довічне ув’язнення.

Суд першої інстанції визнав фігуранта винним у вчиненні злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливих мотивів) та за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, напад із метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, поєднаний із проникненням у житло, в умовах воєнного стану й поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень). Призначив йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тим часом у Луцьку під час конфлікту 34-річний чоловік кілька разів ударив ножем 43-літнього знайомого, батька п’ятьох дітей, спричинивши смерть. «Убивство він вчинив у присутності 11-річної доньки загиблого», – йдеться в повідомленні Волинської обласної прокуратури. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel