Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Південній Кореї жінки масово відмовляються вагітніти

У Південній Кореї одруження вважається обов'язковою умовою для того, щоб народити дитину.

Фото із сайту ukr.net.

У Південній Кореї жінки масово відмовляються вагітніти

Рівень народжуваності в цій країні, який і без того був найнижчим у світі, продовжив стрімко знижуватись у 2023 році

Кореянки стурбовані своїм кар'єрним зростанням і фінансовими витратами на виховання дітей, тож більшість відкладає на потім народження дитини або взагалі вирішує не народжувати.

За даними Національного статистичного управління Південної Кореї, кількість очікуваних немовлят на одну кореянку протягом її життя зменшилася минулого року до рекордно низьких 0,72 із 0,78 у 2022 році. Для того щоб забезпечити стійку кількість населення, у країні повинен бути середній показник народжуваності 2,1.

Кількість новонароджених минулого року теж знизилася – на 7,7 % до 230 тисяч. Це – новий мінімум для Південної Кореї з майже 50-мільйонним населенням. Демографічна криза в Південній Кореї стала найбільшою небезпекою для економічного зростання й системи соціального забезпечення. Якщо така тенденція збережеться, населення країни до кінця цього століття скоротиться вдвічі.

Прогнозують, що цьогоріч у Південній Кореї рівень народжуваності знизиться до 0,68. Столиця Сеул із найвищою вартістю житла в країні минулого року мала найнижчий коефіцієнт народжуваності – 0,55.

У Південній Кореї одруження вважається обов'язковою умовою для того, щоб народити дитину. Однак кількість шлюбів у країні теж зменшується.

На початку цього року основні політичні партії Південної Кореї пообіцяли розширити соціальне житло й полегшити кредити, щоб заохотити жінок народжувати.

До речі

В Україні у період із 2010 по 2013 роки народжувалося близько 500 тисяч дітей на рік. Відтоді й до початку повномасштабної війни щороку народжувалося на 6 – 7 % менше немовлят. Після початку війни народжуваність знизилася на 25 %. У 2022 році на світ з’явилося 206 тисяч малюків, у 2023-му – 187 тисяч.

Марта САЛО.

Реклама Google

Telegram Channel