Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Із захопленням шукають на Черкащині, Вінниччині, Київщині і Львівщині те, що заховали на Волині

Зіграйте разом із нами – не пошкодуєте!

Фото з архіву volyn.com.ua.

Із захопленням шукають на Черкащині, Вінниччині, Київщині і Львівщині те, що заховали на Волині

Наш інтелектуальний конкурс здобуває все нову географію

Друзі, принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?». Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився на грізний гранатобуз). 

Ось почитайте, як ми підбиваємо підсумки одного з турів і пропонуємо новий. Приєднуйтесь – не пошкодуєте!

А в гранатобузі цього разу були... шалені «бджілки»

Вони принесли не тільки клопоту нашим учасникам, а й українським футбольним грандам – «Динамо» та «Шахтареві».

Але перед тим, як остаточно відкрити вам карти, маємо нагадати запитання, в якому ми й заховали цих шалених.

«Гранатобуз із секретом» – 3 (2024)

«Трава – що воно таке?», – запитав мене син». Закресліть зайве в цитаті Івана Драча. Промовте те, що варто було знищити, вголос. А тепер маєте три варіанти, щоб розпізнати панів, яких ми сьогодні заховали.

Перший шлях: ви промовляєте чи записуєте «ліквідований об’єкт» – потім до нього додаєте іронію. Вийде цікава тварина. А якщо ще й висловите особливі щоденні слова – виокремите її з-поміж інших.

Друга дорога: до «ліквідованого об’єкта» додаєте короткий суфікс і слово, непопулярне в Галичині. Утворите лексему – назву популярної колись в Україні газети, яка мала всесвітньо відому тезку.

А далі третій путь: об’єднавши слова з першого і другого шляхів, ви вийдете на чоловічий гурт із міста ведмедя, в емблемі якого поєдналися чорне і..., а в назві – ще й «зелене».

Як звуться ці особливі пани, яких ми заховали?

Згідно з новими правилами правопису, у цитаті Івана Драча: «Трава – що воно таке?», – запитав мене син» – зайвою є кома. Тоді до «коми» додаємо іронію «ха» – вийде «комаха». Особливі щоденні слова – молитва до Бога. А «Божа комаха» – «бджола». Особливий чоловічий гурт із міста ведмедя, який іменують «бджолами» – це команда «Янг Бойз» із швейцарського міста Берн (Berner Sport Club Young Boys 1898).

Отож, у гранатобузі ми заховали футболістів з команди «Янг Бойз».  

Емблема ФК «Янг Бойз».
Емблема ФК «Янг Бойз».

 Хто з читачів надіслав правильну відповідь – дізнаєтесь уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза, а також на сайті volyn.com.ua.

Нам же час знову вас інтригувати. Тож поїхали!

«Гранатобуз із секретом» – 6 (2024)

А сьогодні в гранатобузі ми заховали фразу, відому всім нам із дитинства, яка закінчується знаком оклику. Щоб її відгадати, треба закреслити зайвих 8 літер із цього ряду: д / о / в / в / а / б / д / р / і / у / д / а / и / н / ь.

Асоціативний ряд із виразом: «мандат», «тварина із ЗСУ», «беріть», «голуб у множині», «у сумі «19»,  «тезка прессекретаря №1», «мама-«чудодійка», «вид спорту», «кому не вгору».

Що за фразу ми заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 16 березня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Перемога» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected] або просто лишайте в коментарях під запитанням на фейсбук-сторінці Грицька ГАРБУЗА (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).

Приємних Вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також: Волинянин оздобив свою хату пластмасовими кришечками.

Реклама Google

Telegram Channel