Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Закатували священника, який не захотів переходити в московський патріархат

Кілька разів Степана Подольчака викликали у ФСБ на розмову, вимагали перейти до московського патріархату, але він відмовився.

Фотоколаж із сайту ukr.net.

Закатували священника, який не захотів переходити в московський патріархат

Степан Подольчак продовжував чинити опір російським загарбникам в окупованому Каланчаку

У Каланчацькій селищній військовій адміністрації Херсонської області розповіли, що армія росії забрала священника з дому 13 лютого. 
«Степана Ярославовича витягли з хати босоніж, одягли мішок на голову. 15 лютого приїхали та взяли жінку, щоб опізнати його», – йдеться у повідомленні. 

Степана Ярославовича витягли з хати босоніж, одягли мішок на голову.

У селищній військовій адміністрації підкреслили, що до початку російського вторгнення священник проводив службу у селищі Каланчак завжди українською мовою. І навіть після окупації продовжував це робити. 
«Він був патріотом України. Кілька разів священника викликали у ФСБ на розмову, вимагали перейти до московського патріархату, але він відмовився», – зазначили в адміністрації.

Крім того, там також підкреслили, що церкву, в якій священник проводив службу, продовжують відбудовувати винятково за гроші місцевих жителів. За словами представників СВА, Степана Подольчака любили та поважали у Каланчаку. 

«Він був вірний Богу, чистий душею, чесний і справедливий. Неможливо повірити... Ніколи не пробачимо», – зазначили представники СВА.

Василь КІТ.

Читайте також: На Волині чоловік залишився без квартири і без грошей.

Реклама Google

Telegram Channel