Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Працівник Сенату США неофіційно передавав зброю для України

Звісно, наш друг Кайл Паркер не міг пройти повз цей історичний стінопис.

Фото з особистого архіву Кайла Паркера.

Працівник Сенату США неофіційно передавав зброю для України

За такі дії його збираються звільнити з посади

Старший радник Сенату США в Комісії з безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) Кайл Паркер перебуває під слідством через звинувачення в незаконній передачі українським військовим снайперського спорядження на суму 30 тисяч доларів. Про цей випадок написала The New York Times.

Паркер, відомий своєю непримиренною позицією щодо росії, викликав підозри через дуже часті поїздки в Україну. За конфіденційним звітом директора Комісії, він подорожував у камуфляжі та з українськими військовими знаками розрізнення. Американець також нібито наймав місцевого чиновника, який якимось чином сприяв йому в отриманні стипендії від американського уряду, «порушуючи правила етики й безпеки Конгресу США».

Висловлено побоювання щодо можливості виконання Кайлом Паркером функцій… «агента України»!

Кайл Паркер відкидає будь-які звинувачення, проте голова Комісії рекомендує його звільнити. Звіт ґрунтується на публічних записах, де старший радник розповідає про отримання спорядження для українських снайперів.

У своїй публічній заяві Паркер пояснив, що збирав кошти разом із ветеранами та волонтерами, щоб купити далекоміри й балістичні датчики вітру для українських бійців. Він стверджує, що виконав усі необхідні формальності для експорту цих товарів та не порушив законодавства. Однак у звіті вказано на неприпустимість таких дій американського чиновника. Також висловлено побоювання щодо можливості виконання Кайлом Паркером функцій… «агента України»!

Сенату США теж не подобається, що його працівник активно розповідав у соцмережах про свої поїздки на передову в Україні, зображуючи себе як американського чиновника, який підтримує Україну у воєнний час. При цьому «підозрюваний» наголошує, що його відвідини фронту не були офіційними...

Жаль, що звільнять достойну людину. Хоча насправді, якби таких Паркерів було в США більше, скільки б життів українців це могло врятувати!

Василь КІТ.

Читайте також: Що видадуть, а що треба взяти самому: у ТЦК опублікували список необхідних речей для мобілізованих​.

Реклама Google

Telegram Channel