Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Військовий намагався отруїти командування ЗСУ

Момент затримання зрадника і фрагмент його переписки з ворогами.

Фото із сайту ssu.gov.ua.

Військовий намагався отруїти командування ЗСУ

Він пішов на співпрацю із загарбниками, оскільки росіяни катували його рідних на окупованій території

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала агента фсб, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області. Зловмисником виявився діючий військовослужбовець. Він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад. Крім того з’ясувалося, що зловмисник виконував ще одне завдання – розвідував для фсб місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

Він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад.

За даними слідства, фігурант був завербований через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині Луганщини. Як встановило розслідування, загарбники викрали родичів чоловіка з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої російської катівні. Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоб вони вмовили їхнього сина працювати на користь країни-агресора.

Подальша комунікація між зрадником та його російським «куратором» відбувалась через анонімний чат у месенджері. Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для надсилання повідомлень.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Марта САЛО.

Читайте також: В НАТО закликали посилити мобілізацію в Україні.

Реклама Google

Telegram Channel