Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Шалена популярність»:  у СІЗО Києва немає вільних  місць у платних камерах

Платна камера у СІЗО: далеко не у всіх таке і вдома є.

Фото із сайту 24tv.ua.

«Шалена популярність»: у СІЗО Києва немає вільних місць у платних камерах

«Це – прекрасний бізнес-проєкт»

 
 

 Платні камери підвищеної комфортності в Київському слідчому ізоляторі окупилися дуже швидко. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська. За його словами, ініціатива щодо створення платних камер у СІЗО «прекрасно працює».

«Вільних місць немає. Платні камери користуються в Києві шаленою популярністю. Я думаю, що, якби ми запровадили б їх удвічі більше, усе одно були б зайняті всі», – заявив Малюська.

Він зазначив, що столиці необхідне друге СІЗО, зокрема, через зростання злочинності в країні. «Це – насправді актуальне питання. Дуже й дуже складна кримінальна ситуація, і, за прогнозами правоохоронців, вона буде лише погіршуватися. 

А щодо фінансів,  то платні камери швидко окупилися. Тому це – прекрасний бізнес-проєкт», – додав глава Мін’юсту.

До речі

Вперше в Україні платні камери з’явилися 8 травня 2020 року в СІЗО Києва. У них, за окрему плату, надають поліпшені умови: велику площу, холодильник, телевізор і столове приладдя. Тоді Малюська говорив, що отримані за них гроші мають піти на ремонт старих приміщень. Крім цього, влітку 2020 року він повідомив про нову послугу Мін’юсту – подарунковий сертифікат на перебування у платній камері СІЗО з покращеними умовами. Його вартість може коливатися від 1 до 12 тисяч гривень. За перші години після впровадження послуги було придбано щонайменше чотири такі сертифікати.

Марта САЛО.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel