Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У рідному селі легендарного Да Вінчі досі є пам’ятник радянським карателям

Постамент борцям з українськими націоналістами у селі Бовшів, де народився наймолодший Герой України Дмитро Коцюбайло.

Фото із сайту uainfo.org.

У рідному селі легендарного Да Вінчі досі є пам’ятник радянським карателям

Лише зараз міська рада розпочинає процес його підготовки до демонтажу

У селі, де народився відомий воїн, Герой України Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі) досі є пам’ятник борцям з українськими націоналістами. Про це повідомив громадський активіст Вадим Поздняков. «Це – пам’ятник односельцям, які загинули від рук «українських буржуазних націоналістів» у селі Бовшів. Це – рідне село Дмитра Коцюбайла Да Вінчі», – написав він.

Поздняков зазначив, що лише зараз міська рада розпочинає процес його підготовки до демонтажу. «Найближчим часом будуть громадські слухання. До того цей об’єкт чіпати не хотіли. Нарешті – зрушилося», – написав активіст. 

До відома, гімназія в Бовшеві, де навчався Дмитро Коцюбайло, від червня 2023 року має його ім’я, у школі створено на його честь музей.

Командир батальйону «Вовки Да Вінчі» Дмитро Коцюбайло загинув у березні 2023 року під Бахмутом, йому було лише 27. Дмитро захищав Україну з 2014 року. Він був наймолодшим українським військовим, який відзначений званням Героя України – його отримав 30 листопада 2021 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. 

На похороні Героя тодішній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний став на коліна перед матір’ю та коханою дівчиною Дмитра Коцюбайла.

Лія ЛІС.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: На Волині 17 пам'яток історії уже втратили історичну та культурну цінності.

Реклама Google

Telegram Channel