Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Поліцейський, завдяки якому Україна отримала «Оскар»

Попри поранення, Володимир Нікулін повернувся на службу.

Фото із сайту life.nv.ua.

Поліцейський, завдяки якому Україна отримала «Оскар»

Правоохоронець Володимир Нікулін вивіз режисера оскароносного документального фільму «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова та журналіста Євгена Малолєтку з окупованої Донеччини. В машині були заховані відеозаписи звірств росіян у Маріуполі

Разом із відеодоказами Володимир рятував і свою родину. Ризик був неймовірним! «20 годин на розбитому авто по окупованій території... Він віз журналістів разом із власною сім’єю. Вони проїхали 15 ворожих блокпостів. Страшно подумати, що було б, якби окупанти знайшли під сидіннями відеозаписи із доказами вбивств маріупольців російськими окупантами», – зазначають в Нац­поліції.

До речі, Володимир Нікулін несе службу вже 30 років. Спочатку він перебував у Донецьку, але з початком війни у 2014-му передислокувався до відносно мирного на той час Маріуполя, де після 24 лютого 2022 року познайомився із двома журналістами та став головним героєм їхнього оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі».

Володимир був поранений під час російського обстрілу Покровська, коли надавав допомогу постраждалим. Уламок пробив йому легеню. Попри важке поранення, правоохоронець все ж вирішив продовжити кар’єру поліцейського і отримав посаду заступника начальника відділу документального забезпечення Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

«Поліцейський закликає міжнародну спільноту пам’ятати про злочини російських загарбників і нагадує, що ці 20 днів у Маріуполі – то був тільки початок. І досі окупаційні війська щодня безжально знищують Україну», – нагадують в Національній поліції.

Як відомо, фільм режисера Мстислава Чернова отримав перший в історії незалежної України «Оскар» у номінації «Найкращий документальний фільм». У кінострічці транслюють події окупації Маріуполя у перші 20 днів з початку повномасштабного вторгнення.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel