Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Медики дивом врятували батька 10 дітей від смертельної недуги!

«Коли мене забрали в операційну, я думав тільки про дружину: що буде, якщо вона залишиться одна з дітьми», – пригадує нині Сергій.

Фото – Перше медичне об’єднання Львова.

Медики дивом врятували батька 10 дітей від смертельної недуги!

Із сепсисом та у важкому стані карета швидкої допомоги доправила пацієнта до львівської Лікарні Святого Пантелеймона. Тут чоловіка прооперували. І, попри мінімальні шанси на одужання, – повернули до звичного життя

Пацієнт – 53-річний Сергій Кривко. Родом він із Дніпропетровська. Проте останні 10 років із родиною проживає неподалік Львова – у Дублянах. Він – багатодітний батько-вихователь у дитячому будинку сімейного типу.

З дружиною вони завжди мріяли про велику родину. Але дати життя змогли лише одному синові. І у 2008 році взяли під опіку першу прийомну дитину. Нині у них – таких десятеро.

Хвороба застала Сергія зненацька. Сім місяців тому у нього підвищилась температура та злегка почав боліти живіт. Тоді чоловік думав, що це – застуда. Тому не звернувся до лікаря. Та через  місяць у важкому стані поступив у Лікарню Святого Пантелеймона.

Чоловік потерпав від нестерпного болю в животі. Його лихоманило.

Після обстеження лікарі шокували багатодітного батька: у нього розірвалась товста кишка, а в самій черевній порожнині сформувався запальний пухлиноподібний утвір. Він пошкодив товсту, тонку кишки, сечовий міхур. Через тривалий запальний інфекційний процес наступило змертвіння частини цих органів та важке ускладнення – сепсис. Аби не допустити появи септичного шоку,( критичного стану, при якому загроза летальності – вкрай висока) хірурги вирішили невідкладно оперувати пацієнта.

Аби не допустити появи септичного шоку, ( критичного стану, при якому загроза летальності – вкрай висока ) хірурги вирішили невідкладно оперувати пацієнта.

«Коли мене забрали в операційну, я думав тільки про дружину: що буде, якщо вона залишиться одна з дітьми», – пригадує нині Сергій.

Перед медиками постало складне завдання. «В ході втручання ми були вимушені видалити фрагмент товстої, тонкої кишок та  сечового міхура. Тоді вивели дві стоми на живіт – штучні отвори для виведення вмісту кишечника», – розповідає  Гнат  Герич, завідувач відділення №1 Центру хірургії та онкохірургії.

Після операції організм пацієнта продовжував боротьбу з інфекцією. Та, на здивування самих медиків, уже через дві доби стан пацієнта стабілізувався, і його перевели з реанімації у хірургічну палату. А на 14-ту добу – виписали додому.

З часу втручання минуло пів року. І тепер Сергій приїхав до своїх рятівників, аби ті виконали останнє планове втручання й забрали стоми для відновлення функціонування травного каналу.

Зараз на багатодітного батька чекає тривала реабілітація вдома. Але до цього він – готовий. Понад усе чоловік мріє повернути свої сили, аби допомагати дружині й надалі дбати про усіх своїх десятьох дітей.

Марта САЛО.

Реклама Google

Telegram Channel