Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Які українські смаколики комбінуються з горілкою (18+)

Реклама.

Фото: maudau.com.ua.

Які українські смаколики комбінуються з горілкою (18+)

Оцінити міцний алкогольний напій у чистому вигляді здатен не кожен. Особливо, якщо мова йде про горілку. Козаки в давнину навіть влаштовували змагання — хто більше вип'є «вогняної води» без наїдок, той вважається найвитривалішим чоловіком. Але такі розваги небезпечні, адже стають причиною непоправної шкоди для організму. Тому насолоджуватися міцним напоєм краще зі смаколиками та в обмеженій кількості. З огляду на багатство української кухні, навіть найвибагливіші гурмани знайдуть ідеальне поєднання горілки з якоюсь стравою.

Закуски для підсилення смакових якостей

Такий алкоголь відрізняється специфічними властивостями. Для пом'якшення до нього додають соки — гарний варіант шанувальникам фруктових нюансів. Смачний коктейль гарантовано незалежно від того, чи планує споживач купити дешеву горілку, чи з першокласної серії. Але справжні поціновувачі все ж надають перевагу чистому виду, додаючи до нього різноманітні наїдки. Щоб отримати насичений смак напою, до нього рекомендують такі закуски:

  1. підсмажене або сире сало з гірчицею — надає гостроти та аромату;
  2. мариновані продукти — огірки із часником додають свіжості, опеньки чи білі гриби створюють чудовий м'який контраст з алкоголем, а солодкі перці забезпечують приємний хрускіт;
  3. свіжі трави (петрушка, базилік) — відповідають за незвичайні нотки.

Щоби пом'якшити та замаскувати різкі властивості напою краще вибирати ароматні наїдки з багатим смаковим ансамблем. Наприклад:

  1. чорний хліб;
  2. мед або солодка вишня;
  3. смажені гриби;
  4. нарізка з різними видами сиру та домашньої ковбаси.

Серед інших цікавих закусок — часникові грінки, волоські горіхи, фрукти (яблука, груші, сливи). Поєднання місцевих продуктів із горілкою дає змогу створювати гастрономічні дуети з відтінком національної культури.

Готові страви для гармонійної комбінації з міцним алкоголем

Кухня України славиться на весь світ поживними, корисними та неймовірно насиченими смаколиками. Такий обід чи вечеря не тільки втамують голод, а разом із чаркою гарної горілки піднімуть настрій. Борщ — найвідоміша національна страва. Готується зі свіжих овочів та м'яса. Вважається ідеальним супом для дегустації алкоголю. Окрім нього варто спробувати для закуски вареники з картоплею та сиром, які подаються зі сметаною або соусом. Традиційні солодкі пампушки з медом чи варенням чудово прикрасять гіркий присмак горілки. Сирники, які відрізняються ніжністю та соковитістю, також стануть гарним доповненням до напою. Українські закуски та страви здатні підкреслити унікальні властивості алкоголю, пом'якшити його та збагатити додатковими нотами. Водночас важливо враховувати тип горілки та його характеристики, які описані на сайті МАУДАУ. Адже фруктові відтінки суперечать смаковим якостям овочевого супу, а до медових чи ванільних варіантів краще вибирати солодощі.

Реклама Google

Telegram Channel