Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ОДКРОВЕННЯ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ

Триває серпень, і чимало волинян зараз у від’їзді. Хто на курорті, хто в селі... От мені й довелось, як говориться, на власній шкурі відчути самотність...

Триває серпень, і чимало волинян зараз у від’їзді. Хто на курорті, хто в селі... От мені й довелось, як говориться, на власній шкурі відчути самотність. Усі друзі з двору пороз’їжджались, а одногрупники ще не прибули з дому. Щоб хоч трохи розвіятись, вирішив “повисіти” в Інтернеті. Й зрозумів, що знайомства у всесвітній павутині — дуже популярні серед молоді. Так, лише на відповідній службі сайту www.rambler.ru знаходиться більше 340 (!) тисяч анкет, а на чаті спілкується одночасно понад 16000 чоловік (і все це переважно — молодь). Приголомшливі цифри, причому можна відшукати “знайомства” на будь-який смак: від збочено-розпусних до цілком безвинних пропозицій листуватися.
Саме собою постало логічне запитання: які ж причини спонукають молодь шукати друзів по Інтернету? Відповіді юнаків та дівчат із різних міст та країн були вражаючі:
Олена, 19 років (Санкт-Петербург, Росія): “Я працюю адміністратором готелю в нічну зміну. Фактично, просто нічим зайнятися, от і розважаюся”.
Йет, 17 років (Вуктил, Росія): “Дуже люблю спілкуватися, знаходити нових знайомих — тому й розмовляю вечорами на різних чатах”.
Сергій, 26 років (Запоріжжя): “На жаль, у реальному житті в мене друзів нема. Через це доводиться шукати товаришів на годину”.
Крістіна, 18 років (Кохтла-Ярве, Естонія): “Мені завжди було цікаво: що таке знайомство по Інтернету? Тож зайшла на “rambler”, як тільки з’явилася вільна хвилина”.
Діана, 19 років (Москва, Росія): “По Інтернету мені набагато простіше знайти партнерів для сексу”.
Саша, 18 років (Де-Мойн, США): “Товариш у всесвітній мережі — це як супутник у літаку. Йому можна розповідати про що завгодно без остраху, що він що-небудь комусь розпатякає. Адже насправді ви не знайомі, й можете знаходитися в різних куточках земної кулі”.
Юлія, 19 років (Одеса): “Я переконалася, що в реальному житті ідеалів не існує. А на чаті, спілкуючись із людиною, якої ніколи не бачила, можна уявити принца на білому коні”.
Галя, 18 років (Херсон): “Я вже звикла спілкуватися по Інтернету. Це — як наркотик, до якого вабить, тягне”.
Хоча на службі знайомств сайту www.rambler.ru знаходиться понад півсотні анкет лучан, проте з жодним із них поспілкуватися не вдалося. Та плідним виявилося листування на іншому чаті з двадцятирічним волинянином Бірном (під таким псевдонімом він значиться в Інтернеті). Юнак повідомив, що має 83 контакти, з якими регулярно листується. Друзів дитинства замінили товариші по Інтернету, на спілкування з якими Бірн витрачає весь вільний від роботи час. Як розповіли респонденти, більшість із них проводить у всесвітній павутині по кілька годин щодня, переважно вночі.
До речі, медики запевняють, що під час роботи чи розваг в Інтернеті люди, як правило, забувають про елементарні вимоги в експлуатації комп’ютера. Як наслідок, виникають різноманітні захворювання: від вад зору — до порушень функцій опорно-рухового апарату. Та найстрашнішим є погіршення психічного стану людей, які часом навіть перестають бути повноцінними членами суспільства. Ця проблема не раз піднімалася провідними засобами масової інформації світу, проте чомусь її поки що ніхто не намагається вирішити. Тож, на мою думку, молодим людям, які надають перевагу знайомствам через Інтернет, слід поміркувати: чи кращі “електронні” друзі від, приміром, товаришів по школі? Тобто чи варта гра свічок?
Мирослав ЖОВТЯНСЬКИЙ.
Telegram Channel