Курси НБУ $ 39.57 € 42.16

ЦІ РАНИМІ ПЕРШІ ПОЧУТТЯ

Мабуть, є жінки, яким навдивовиж щастить — їх перше кохання стає єдиним, щасливим і вічним...

Мабуть, є жінки, яким навдивовиж щастить — їх перше кохання стає єдиним, щасливим і вічним. Але більшість з нас все ж проходить через “шеренгу” зустрічей і розлук. Як зробити, щоб твій колишній хлопець не став справжньою проблемою, як звести до мінімуму травми після негативного досвіду?
Звичайно, можна діяти радикально — раз і назавжди викреслити людину з свого життя, переїхати в інше місто, щоб уникнути будь-яких нагадувань про нього, викинути фотоальбоми... Але що робити, коли ви чудово розумієте, що він людина загалом непогана (хоч і не ваш), і компанія у вас одна. Та й ви в принципі були б зовсім не проти, щоб він продовжував бути присутнім у вашому житті, хоч і в іншій, як раніше, якості?
На думку психологів, спочатку потрібно визначити “складові” ваших негативних почуттів — образа, гіркота розлуки... Коли це визначено, треба крок за кроком з цими складовими попрацювати.
Крок перший. Дозволити собі емоції. Всі емоції потрібно переживати, не придушувати їх в собі. Не примушувати себе відчувати чи не відчувати щось: хочете плакати — плачте, хочете гнівно кричати — кричіть. Головне — сформулювати і виразити емоції.
Крок другий. Прийняти ситуацію такою, яка склалась. Не намагайтесь повернутися до минулого. Усвідомте раз і наавжди, що ситуація змінилась і колишніх стосунків вже не буде. Постарайтесь не обманювати себе ілюзорними надіями і зосередьтесь на майбутньому, а не на минулому.
Крок третій. Аналіз. Зрозуміти, чому все трапилось саме так. Тільки ні в якому випадку не вживати формулу: “Якби я тоді зробила так, то...” Сталось так, як повинно було статись.
Крок четвертий. Вичленити “складові” емоції і попрацювати з кожною з них. Зрозуміти, чому саме ви сердитесь, через що сумуєте. І відпустити ці емоції, розлучитись з ними.
А далі — діємо. Для початку, звичайно, краще взяти тайм-аут і звести спілкування до мінімуму, щоб звикнути, що ця людина не відіграє у вашому житті таку вже й важливу роль. Після невеликої перерви можна потихеньку починати спілкуватись. Старайтесь обійтись без серйозних розмов — вони лише розбурхають минуле. Спробуйте інтуїтивно вгадати і вибудувати ваші нові стосунки. Можливо, вони стануть приятельськими, а то й перейдуть в дружбу.
А ось список тих моментів, яких категорично не можна собі дозволяти у спілкуванні з “колишнім”.
Сексуально загравати з ним. Якщо він “поведеться” на ваші провокації, стосунки будуть крутитися по замкнутому колу, якщо ні, то ви можете відчути себе ображеною.
Обговорювати ваші колишні стосунки у присутності нинішньої симпатії і взагалі у присутності спільних знайомих. Це не підходяща тема для приятельської розмови.
Пред’являти будь-які права на колишнього хлопця. Звичайно, ви звикли, що якийсь час він був “вашим”. Але ж цей час минув. Ви ж не станете диктувати,наприклад, чоловікові чи братові подруги, як йому одягатися і що робити.
Розповідати всім про деталі вашого розриву. Для чого вам зайві плітки?
Одне слово, озбройтесь ввічливістю і здоровим глуздом — вони не підведуть!
Telegram Channel