Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Що змушує «жону прокурора» братись самій за шиття…

Волинь-нова

Що змушує «жону прокурора» братись самій за шиття…

Найрезонансніші події в житті України та світу очима наших журналістів

 

 Порошенко скликав у Карпатах «Стратегічну сімку»

Але прибули не всі: не було Арсенія Яценюка, Арсена Авакова та Бориса Ложкіна

Зустріч відбувалась у резиденції «Синьогора» (на фото). Ложкін одразу перепросив, що не може бути, за Яценюком вислали машину в Івано–Франківський аеропорт, але головний «фронтовик» так і не з’явився — ​нібито через болі у спині. Аваков просто відмовився. Про це пише Соня Кошкіна, шеф–редактор видання «Лівий берег».

Оскільки кворуму не було, то замість предметної розмови про спільну стратегію на наступні президентські та парламентські вибори, а також призначення Олександра Турчинова начальником виборчого штабу Петра Порошенка (вони останнім часом дуже зблизились), зустріч перетворилась на «дружні посиденьки», в яких, крім гаранта, взяли участь Володимир Гройсман, Ігор Райнін, Юрій Луценко, Ігор Кононенко та той–таки Олександр Турчинов.

Наразі одностайності у підтримці на наступних президентських виборах Петра Порошенка у провладному таборі нема. Нібито розглядаються щонайменше чотири потенційні кандидати: сам Порошенко, Яценюк, Луценко та Гройсман.  

Кошкіна, посилаючись на свої ексклюзивні джерела, пише, що наразі одностайності у підтримці на наступних президентських виборах Петра Порошенка у провладному таборі нема. Нібито розглядаються щонайменше чотири потенційні кандидати: сам Порошенко, Яценюк, Луценко та Гройсман. Свідченням тертя у кабінетах є, зокрема, і те, що «Солідарність» та «Народний фронт» так і не об’єднались.

Сумнівно, що підтримає Петра Олексійовича і Захід. Але «америки» та «європи» наразі не знають, на кого ставити. Як і українські олігархи, які готові попсувати нерви Порошенку. Усі, крім одного — ​Ахметова, той, за словами Кошкіної, має добрі стосунки з гарантом.

Тож поки що шанси Порошенка знову стати Президентом грунтуються на підході, що на безриб’ї і рак риба: «Петро Перший» — ​не дуже хороший, але його опоненти ще гірші. Попутники Порошенка це розуміють і бояться: а раптом засвітиться якась темна конячка? Невідомо ж навіть, як народ прореагує на того–таки Святослава Вакарчука чи Володимира Зеленського. Адже тепер, слухаючи якогось політика, так і хочеться сказати: «артист» чи «комедіант»… Може, саме через таку передвиборчу невизначеність засмучений Петро Порошенко плюнув на все та й гайнув після наради в «Синьогорі» на сонячні Мальдіви?

 

 

 

 Як в Ірини Луценко «рученьки терпнуть, злипаються віченьки»

Представниця Президента у Верховній Раді, дружина Генпрокурора Ірина Луценко розповіла в інтерв’ю «Цензор.нет», що сукню, в якій вона отримувала нагороду «Жінка третього тисячоліття», пошили не французькі модельєри, а вона сама

— «Шанель» і «Діор»? Я не була ні в «Шанель», ні в «Діор». Що стосується сукні, то я дуже багато шию, — ​розповіла нардеп.

Також Луценко заявила, що коштовні прикраси, в яких вона прийшла на церемонію, — ​це насправді «проста біжутерія».

Сатирик і публіцист Юрко Космина не втримався та написав вірш про «швачку — ​жону Генпрокурора» (за Павлом Грабовським), який наробив шуму в інтернет–мережі. Оцінити його пропонуємо і вам.

Рученьки терпнуть, злипаються віченьки…
Боже, ну що ж одягти?
Знову проводити довгії ніченьки
З голкою змушена ти.
Кров висисає оте некероване,
Сповнене болю життя,
Що заставляє жону прокуророву
Братись самій за шиття –
Щоби базікали із пустомелями,
Тягнучи лапи брудні,
Знову шукали «діори» з «шанелями»
В грубім кріпацькім рядні…
Знали би ті, хто від заздрощів нидіє,
Як це — ​згорять живучи:
Денно виносиш казла з–під президії,
Голкою вертиш вночі!
Знали би ті, хто розводить істерію,
Як, не зімкнувши повік,
Клеїв ночами просту біжутерію
З дроту і скла чоловік!
Тьохкають змучено серце з печінкою,
Сколотий палець болить,
Що ж за недоленька — ​зватися жінкою
Третього з тисячоліть?..

 

 

52 людини заживо згоріли в автобусі

Це сталося в Актюбінській області Казахстану. «Ікарус» запалав на трасі Самара — ​Шимкент

Вижило лише 5 людей. За попередньою інформацією, причина трагедії — ​підпал.

 

 

 

 Верховна Рада визнала Донбас окупованим

За Закон про деокупацію проголосувало 280 нардепів

Згідно з документом, Україна відмовилася від терміну АТО. Військову операцію на Донбасі на законодавчому рівні назвали «заходами із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях». Таким чином Україна офіційно визнала Російську Федерацію країною–агресором. Згідно із документом, Київ не несе відповідальності за протиправні дії РФ як держави–агресора на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, а на прислужників окупантів чекає кримінальна відповідальність.

Як заявив Президент Петро Порошенко, закон проголошує ключовим мирний, політико–дипломатичний шлях, а також посилює позицію України в питанні можливої миротворчої місії ООН на Донбасі.

 

 

Прожили разом щасливе життя і померли в один день

Подружня пара Артура та Дороті Хардінг із англійського Манчестера була у шлюбі 67 років

Чоловік та жінка досягли такого тісного, майже телепатичного зв’язку один з одним, що померли в один день із різницею в 90 хвилин, незважаючи на те, що перебували в різних лікарнях. За словами їхньої онуки Роуз, бабуся чекала новин про стан здоров’я чоловіка. І коли повідомили, що його не стало, старенька вирішила, що і їй час іти.

 

 

 У Польщі ввели податок на дощ

Відповідні положення закону про водне господарство набрали чинності з 1 січня

Документом вводиться плата за злив дощової води на території, де відсутня дощова каналізація. Ці положення в Польщі вже встигли охрестити «податком на дощ». Закон стосується великих магазинів, складських приміщень, офісних будівель тощо.

 

 

 

 Завдання на іспиті: упізнай свого викладача…

Студентам професійного коледжу культури та зв’язку у китайській провінції Сичуань під час екзамену роздали документ із фотографіями сімох людей і попросили вказати, хто з них — ​їхній викладач і написати його ім’я під світлиною

Ті, хто впізнав свого вчителя, не отримали жодних додаткових балів. А от тим, хто не впорався із завданням, на третину знизили оцінки. «Якщо студенти не відвідують заняття, тоді, звісно, вони не будуть знати імен своїх учителів, тому це хороше запитання!» — ​пояснив новацію один із викладачів.

Telegram Channel