Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Хай кахель сяє чистотою

Волинь-нова

Хай кахель сяє чистотою

Хоч керамічна плитка — ​не вибагливий у догляді матеріал, проте необхідно знати, як її правильно помити. Для цього підходить багато засобів, але кожен застосовується за спеціальною технологією

Найпростіший варіант — ​концентрат для посуду. Використовуйте таким чином: стіни з кераміки змочіть або протріть вологою ганчіркою, губкою нанесіть концентрат круговими рухами, залиште засіб на поверхні на півгодини, але не допускайте його висихання на плитці. Потріть ще раз губкою до повного видалення всього нальоту, змийте та витріть насухо.

Якщо хочете впоратися з проблемою максимально швидко, доведеться придбати спеціальний гель або крем для чищення керамічної плитки (без абразивних частинок, які можуть подряпати глазур). Його застосуйте за такою схемою: змочіть стіни, нанесіть крем на губку і послідовно обробляйте всю забруднену поверхню. Після цього змийте теплою, а потім прохолодною водою та протріть бавовняною або мікрофібровою ганчіркою. Такі засоби дають змогу буквально за 5–10 хвилин видалити всі типи бруду, в тому числі вапняні відкладення і навіть іржу.

Сода — ​універсальний засіб для чищення поверхонь з будь-яких матеріалів, для кахлю також вона підходить. Намочіть у теплій воді губку і нанесіть на неї трохи звичайної харчової соди. Обробляйте послідовно всю поверхню, не докладаючи великих зусиль, щоб не подряпати стіни порошком. Вимийте та витріть кахель.

Хлоркою можна не тільки почистити стіни, але й ефективно продезінфікувати. Розчиніть хлорний порошок у воді, залийте його в пульверизатор. Побризкайте кахель і залиште на 10–15 хвилин, після чого протріть стіни губкою, щоб зняти бруд. Чистою вологою ганчіркою заберіть хімію з поверхонь. Зауважте, хлорка дасть змогу впоратися із сильними забрудненнями, навіть цвіллю.

Лимонна кислота й оцет також є чудовими засобами для прибирання в домі. Розчин лимонної або оцтової кислоти залийте в пульверизатор. Побризкайте керамічну поверхню і залиште на 20–30 хвилин, далі помийте кахель губкою, протріть вологою ганчіркою, а потім сухою. Цей розчин — ​хороший захист від бактерій і грибків.

Якщо у вас є пароочисник, обов’язково ним скористайтеся, щоб заощадити час і сили. В цьому разі прибирання робіть так: пройдіться інструментом по всій поверхні, заберіть вологою губкою розчинений при нагріванні бруд, протріть сухою ганчіркою стіни.

Відмінний результат забезпечить і господарське мило. Воно чудово розчиняє жир і знезаражує поверхню. Добре намильте ним губку та потріть плями, помийте плитку та витріть насухо.

Сухий гірчичний порошок також допоможе добре почистити кахель. Розведіть його до консистенції пасти і нанесіть на плитку. Через деякий час відітріть плями, вимийте керамічну плитку водою.

Якщо забруднення досить старі, рясно змочіть їх спиртом, видаліть жир і відразу ж змийте залишки речовини водою.

Після того, як ви почистили кахель, потрібно надати йому блиску. Для цього можна використовувати рідину для миття вікон, розчин води з нашатирним спиртом. Доглянутий вигляд матиме керамічна плитка, якщо її протерти розчином оцту (змішайте воду й оцет у рівних частинах). Стане у пригоді і спеціальний полірувальний віск для поверхонь, який продається в господарських магазинах.

Telegram Channel