Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Здоров’я тобі, старійшино спортивної журналістики Волині!

Віталій Кварцяний і Роман Флішаровський: більше за них на Волині про футбол не знає ніхто.

Фото Володимира ЛУК'ЯНЧУКА.

Здоров’я тобі, старійшино спортивної журналістики Волині!

З якого року знаю Романа Олександровича Флішаровського? Задався пригадати — і не можу. Тринадцять із «клаптиком» років різниці між нами. Уявити важко… Нас так розкидало у життєвому досвіді. Він порадник і наставник — старійшина спортивної журналістики в області. Він радіє успіхам волинських спортсменів і не вірить у те, що невдачі до них прийшли надовго

Моєму колезі Василю Черняку довелося на радіостанції «Промінь» коментувати історичний матч на луцькому стадіоні «Авангард» 1992–го. Тоді «Волинь» уперше приймала київське «Динамо». Навалу у 20 тисяч прихильників футболу трибуни витримали, а Роман Олександрович із гордістю, стежачи за перебігом подій на полі, висловив сподівання на те, що колись «Волинь» здолає «синьо–білих». І як ми стрибали, коли лучани 2003–го таки перемогли уславлене «Динамо» –1:0! Гол Валерія Кривенцова ми запам’ятаємо назавжди. А як раділи двом перемогам команди в одному сезоні над «Шахтарем» із Донецька! Не передати емоцій, коли разом стежили в інтернеті за перемогами волейболісток клубу «Континіум–Волинь–Університет» в Южному у фінальних матчах Кубка України… А купання в холодному Чорному морі у тому ж Южному!.. Коли 2015–го Оксана Гергель з Іванич стала чемпіонкою світу з вільної боротьби у Лас–Вегасі, він зателефонував уночі, щоби порадіти успіху.

Роман Флішаровський першим висловив сподівання на те, що колись «Волинь» здолає «Динамо».

Пригадати можна багато злетів і падінь спортивної Волині, про які ми писали за ці роки. Скільки їх позаду… Як хочеться, щоб у нас із Романом Олександровичем — аксакалом спортивної журналістики області — їх було ще багато.

Бо, скажімо, не довелося ще Роману Олександровичу писати про абсолютну чемпіонку світу із маутенбайку, заслуженого майстра спорту України Яну Бєломоїну… Але вірю, все ще у журналіста Флішаровського попереду.

Знаю, що хвороби мають здатність зникати під дією позитивних емоцій. Більше їх Тобі, Друже, пораднику і наставнику! Із 70–річчям! 

Юрій ЯЦЮК,
заслужений журналіст України

Telegram Channel