Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
І мандарини вирощує, і хліб випікає, і книги читає

Волинь-нова

І мандарини вирощує, і хліб випікає, і книги читає

У селі Полонка, що входить до Гіркополонківської сільради Луцького району, проживає найстарша жителька громади, 94–річна Катерина Юхимівна Король, надзвичайно скромна, тиха і працьовита жінка. Застаємо її за читанням книги Мирослава Дочинця «Многії літа. Благії літа» (Заповіти 104–річного карпатського мудреця — як жити довго в здоров’ї, щасті та радості), яку охоче передає для читання і знайомим. Дивується візиту, хоча дуже рада спілкуванню. Показує екзотичну рослину, що примостилася на сонячній стороні біля вікна. На тендітному пагоні красуються два мандарини, підв’язані до міцнішої гілки.

Років три тому, на Різдво, смакувала мандаринами. В одному були зернятка, які пригорнула землею у вазоні. Через деякий час вони проросли.

— Років три тому, на Різдво, смакувала мандаринами. В одному були зернятка, які пригорнула землею у вазоні. Через деякий час вони проросли. За ці роки рослину пересаджувала тричі, щораз — у більші горщики. На третій раз – у відерце. Два місяці тому син побачив зелені мандаринові плоди, тепер вони вже поспіли. Дуже приємно на них дивитися…

А ще Катерина Юхимівна випікає хліб, святковий буханець якого займав почесне місце на столі. Зберігає його у холодильнику, як і шматок тіста, – для наступної «розчини». З довгожителькою зустрічалася Ніна Коструба.

Telegram Channel