Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Із початком потепління на рівненському Поліссі, особливо у Рокитнівському районі, знову активізувалися бурштинокопачі. На фото, опублікованому старателями у соцмережах, за «роботою» — десятки чоловіків, озброєних відповідним інструментом. Терміново зібраний оперативний штаб в області наразі вирішив закопувати у лісах створені копачами водні канали. А поліція має посилити роботу опергруп із залученням спецпідрозділів, а також шукати місця скупки сонячного каменю та осіб, причетних до цього.

 

Цілий сектор кладовища «Нове» у Рівному підтопило. На цвинтарі вже кілька днів працюють представники ритуальної служби. Їм підвезли землю, якою вони підсипають могили. Обіцяють виправити ситуацію до поминальної неділі. «Справді, є така проблема. Щоб ви розуміли, таке буває і тоді, коли ідуть тривалі дощі влітку. А зимові поховання ще сильніше просідають», – зазначає директор КП «Спецкомбінат-ритуальна служба» Микола Володько.

 

Зграя бродячих псів не підпускала лікарів до чоловіка, який лежав на землі у центрі Рівного – з гавкотом кидалася на перехожих, а медики «швидкої» змушені були відганяти собак палкою, щоб надати йому допомогу. Згодом головний лікар станції невідкладної медичної допомоги Валерій Ковальчук розповів, що пси ні медиків, ні пацієнта не покусали. За словами лікаря, надавати вчасно допомогу заважають не тільки бродячі собаки, а й відсутність нумерації на будинках і квартирах та неосвітленість під’їздів.

 

17-річну рівненську школярку Поліну Красноступ, яка 21 березня пішла до школи і не повернулася, знайшли і повернули додому. Майже два тижні поліцейські та рідні активно розшукували її і навіть залучили Інтерпол. 3 квітня дівчина зателефонувала додому і повідомила, що перебуває у Празі. Мати поїхала за донькою, і вони разом повернулися до Рівного. Жодних протиправних дій відносно дівчини вчинено не було.

 

16-річний хлопець ледь не загинув у великодню ніч у водоймі в селі Новомалин Острозького району. Підлітка, якого затягнуло мулом під час вилову риби на приватному ставку, побачили люди, що йшли до церкви. Вони і викликали рятувальників. До потопельника дісталися на човні та витягнули за допомогою мотузок і підручних засобів. Хлопця забрали до лікарні.

 

Всесвітньо відомий експерт, американський соціальний працівник Брюс Янг приїхав на Рівненщину, щоб надати консультації місцевим психологам щодо діагностики та лікування посттравматичного стресового розладу, реабілітації ветеранів війни. Фахівець брав участь у дослідженнях та інструктажах у 17 країнах світу, де відбулися стихійні лиха та конфлікти.

Telegram Channel