Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Очільники УПЦ КП і УПЦ МП відвідають Волинь. Митрополит Онуфрій сьогодні проведе Божественну літургію у Зимненському жіночому монастирі. Візит патріарха Філарета запланований на 10 травня – у день пам’яті преподобного Стефана, ігумена Печерського та єпископа Володимир-Волинського.

 

Електротехнічне обладнання, деревина і вироби з неї, меблі, продукти рослинного походження найчастіше експортують із Волині, а от ввозять найбільше з-за кордону нафту і продукти її перегонки, машини, засоби наземного транспорту, крім залізничного, пластмаси, полімерні матеріали. Основні партнери — країни Європейського Союзу. Обсяг проданих товарів у регіоні на початок цього року збільшився майже на 43% і склав 63 мільйони доларів. Імпорт зріс лише на 5% і становив 96 мільйонів доларів.

 

2 роки позбавлення волі отримав за недбале зберігання зброї батько неповнолітнього студента, який випадково застрелив товариша із села Охнівка Володимир-Волинського району, попавши йому в голову. Як з’ясували правоохоронці, зберігалася рушниця поза межами металевого сейфа і була не зареєстрованою.

 

14-річний мешканець Маневицького району впав у кому через важке отруєння алкоголем. До медичного закладу ввечері 8 квітня привезли вже без свідомості. Мама дитини, яка приїхала з ним у медзаклад, не знає, як сталося, що її син вжив стільки спиртного.

 

Шацькі рибалки просять небайдужих допомогти коштами на зарибнення озер Люцимер та Велике Чорне. «У наших озерах немає сприятливих умов ні для нересту, ні для виживання мальків коропа, — кажуть вони. — Але щоб зарибнювати, потрібно хоча б декілька років не виловлювати рибу та дати їй можливість вирости. На жаль, стовідсотково контролювати цей процес неможливо. Одні збирають кошти і зарибнюють, а на іншому березі браконьєри рибу виловлюють». Наразі зібрано 17 тисяч гривень на закупівлю малька.

 

У селищі Головне Любомльського району пожежна частина користується автомобілем «ЗІЛ-157», якому наступного року виповниться 50. Завдяки колісній формулі «6х6» він може проїхати майже скрізь, тому цією машиною навіть у снігові замети прочищають дорогу для «швидкої». Зараз у пожежній охороні працюють вісім рятувальників, які обслуговують жителів Згоранської, Куснищанської, колишніх Нудиженської і Заболоттівської сільрад.

 

У Луцькому зоопарку сім’ї лемурів і мавпочок поповнились дитинчатами. 8 квітня виповнився місяць маляті патасів (мавп-гусарів). Імені дитинча ще не має, оскільки не встановили поки що його статі. «Почувається воно чудово, а батьки всіма способами намагаються догодити первістку», – повідомляють у зоопарку. А маляті мадагаскарських лемурів менше місяця.

 

Запалені свічки везли у маршрутках віряни після служби у церквах з нагоди Страсного четверга. Це обурило деяких рівнян: «Мало того, що випалюється весь кисень (бо їх штук 10 у салоні), ще й деякі маршрутки переповнені, ці свічки вже ледь не підпалюють пасажирів. І водії — теж молодці: як можна пускати в автобус людей з відкритим полум’ям? Якась тотальна відсутність поваги, логіки, розуму», — написав у соцмережі Олександр Пахальчук.  У ДСНС Рівненщини зазначають, що Правилами пожежної безпеки така ситуація не передбачена, але це – небезпечно. А оскільки водій несе відповідальність за пасажирів, він повинен попередити громадян, щоб загасили свічки.

Telegram Channel