Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
США можуть завалити Росію за хвилину і без зброї

Буквально за добу статки 50 найбагатших росіян скоротилися майже на 12 мільярдів доларів.

Фото UA.News.

США можуть завалити Росію за хвилину і без зброї

Аби тільки було бажання — ​це підтверджують наслідки нових санкцій Вашингтона проти «імперії зла»

Заходи запровадили 6 квітня. За цей час російські олігархи і компанії, внесені до нового списку, втратили мільярди доларів. Під персональні санкції потрапили семеро бізнесменів, державні менеджери, чиновники, а також ряд компаній.

Переляканий прес–секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав нову ініціативу американців «нехтуванням всього і вся». Нічого дивного: на Лондонській та Московській біржах стався обвал вартості майже всіх російських компаній. Буквально за добу статки 50 найбагатших скоротилися майже на 12 мільярдів доларів. Найбільше постраждав мільярдер Олег Дерипаска, який є власником підприємства «Русал», що продає п’яту частину алюмінію у світі. Його акції на Гонконгівській біржі обвалилися удвічі. Також різко знизився курс рубля. Долар вперше з 16 листопада минулого року коштує дорожче 60 рублів.

Не можна бути партнером із газовою твариною–вбивцею, яка отримує задоволення, вбиваючи людей…

Шкода, що американці запровадили такі санкції щодо окремих осіб та компаній, а не щодо всієї Росії…

Тим часом Дональд Трамп пригрозив потужним ударом по Сирії. Про це президент написав у себе в «Twitter» у відповідь на заяви російської сторони про готовність збивати американські ракети й атакувати точки їх запуску. «Готуйся, Росіє, тому що вони (ракети. — ​Ред.) прилетять, хороші, нові і розумні», — ​заявив Трамп. «Не можна бути партнером із газовою твариною–вбивцею, яка отримує задоволення, вбиваючи людей (йдеться про сирійського диктатора Асада, який вдався до хімічної атаки міста Дума, внаслідок чого постраждало до 500 людей, 70 загинули. — ​Ред.) », — ​додав він.

Країни Заходу покладають відповідальність за ймовірну хімічну атаку не тільки на режим сирійського президента Башара Асада, а й на його союзників — ​Росію та Іран. Дамаск і Москва тим часом заперечують, що хіматака була.

Василь РОГУЦЬКИЙ

Telegram Channel