Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
А якщо це вила  притягують такі гроші?

Хто не грає – той не виграє?

Волинь-нова

А якщо це вила притягують такі гроші?

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко задекларував, що у 2017 році виграв у лотерею 571 045 гривень. Чи вірите ви в це? Розкажіть, яку найбільшу суму самі вигравали в лотерею?

 

 Анатолій ГРИЦЮК, депутат Волиньради, фракція Радикальної партії (м. Луцьк):

— Зараз у лотерею я не граю: не маю бажання та й часу. Але у далекі юнацькі роки мені щастило, хоча й не на такі великі суми. Ще за радянських часів вигравав двічі в межах ста карбованців. Це були пристойні гроші, враховуючи те, що першу щасливу лотерею придбав, коли був студентом. Вдруге виграв, працюючи на серйозній посаді. Що стосується коштів Олега Ляшка, я йому вірю. Він публічно про це заявив і несе відповідальність за свої слова. Принаймні прокурори не спростували інформації. Людям треба вчитися довіряти, як же інакше.

 

 Володимир МЕЛЬНИКОВИЧ, генерал–майор, екс–керівник управління СБУ у Волинській області (м. Луцьк):

— Колись при СРСР була лотерея ДОСААФ, і я виграв три карбованці. Щодо задекларованого Ляшком, то якщо члени його партії декларують мощі (Андрій Лозовий. — Ред.), то чого б йому не показати «виграш» у лотерею? Мене лиш дивує, чому така маленька сума? Він міг би «виграти» і 500 мільйонів. А якщо серйозніше, то це свідчить про відсутність у державі інституцій, які б такі речі викривали. Значить владі невигідно виводити на чисту воду фіктивних декларантів. Чому? А чому у нас найуспішніші бізнесмени — це діти депутатів, прокурорів, міністрів? Син керівника парламентського Комітету з питань безпеки та оборони Сергія Пашинського 4 роки керує департаментом в «Укроборонпромі». І хоч тут явний конфлікт інтересів, але це нікого не цікавить. Така ж історія і з «виграшем» Ляшка…

 

 Ігор ПОЛІЩУК, радник луцького міського голови (м. Луцьк):

— Не вірю. Чесно кажучи, вважаю, що це спосіб задекларувати кошти, пояснити походження яких Олег Валерійович не може. Я думаю, що серйозні люди не грають у лотерею, вони свої гроші заробляють працею. Я сам цим не займаюся та й іншим не раджу. Більше того, як посадовець міської ради борюся з ігровими закладами, адже в Луцьку ігрові автомати вже на кожному кроці. Це дуже серйозна соціальна небезпека. На жаль, люди, які програють гроші, потім залізають у борги, мають проблеми у сім’ях, стають на стежку алкоголізму, наркоманії, а інколи закінчують життя самогубством.

 

 Ірина ВОЛКОВА, вчитель початкових класів Луцької  спеціалізованої школи І — ІІІ ступенів №1 (м. Луцьк):

— Не вірю Ляшку, мені здається, це його чергові хитрощі, щоб легалізувати кошти, здобуті не зовсім чесним шляхом. Я сама не беру участі в лотереях і ніколи ними не цікавилась. А от мій батько свого часу в розіграші від банку виграв однокімнатну квартиру. Існує така думка, нібито переможці лотерей часто втрачають свої виграші, але у нас, на щастя, все склалося благополучно.

 

 Любомир ВАЛІХНОВСЬКИЙ, завідувач хірургічного відділення Турійської районної лікарні (смт Турійськ):

— На жаль, декларування доходів українські владоможці перетворили на фарс. Нікого вже не дивують розкішні палаци, записані на тещу чи маму, «бездомні» політики з мільярдними статками, скарби колекціонерів зброї, антикваріату чи неймовірні «виграші» у лотерею. На мою думку, в державі нема вільних від корупції органів, які б могли припинити це глузування над простим народом. А щодо Ляшка, то правдоподібніше виглядало б, якби він написав, що розбагатів у казино, за рулеткою, де розважаються сильні світу цього.

На відміну від народного депутата, я великими виграшами похвалитися не можу. Щоправда, один раз повезло. Було це на початку 1980–х, у радянські часи, коли у касі всіх працівників лікарні примусово–добровільно «ощасливлювали» лотерейними білетами. Мені дали аж 10. Ми сприймали це як повинність. Але, як на диво, на номер одного із тих квитків випав солідний, як на період суцільних дефіцитів, виграш — килим. У Турійську в універмазі сказали доплатити за нього ще 100 карбованців, однак все одно це було свідчення удачі.

 

 Петро САГАНЮК, володимир–волинський міський голова (м. Володимир–Волинський) :

— Мало віриться, що одна людина, та ще й такий відомий політик, виграв солідну суму грошей. Швидше за все він міг або купити в когось цей виграш, або за певну «послугу» в якості подарунка підсунули щасливий квиток. Особисто купував лотерею ще в минулому столітті й тоді, пригадується, виграв три карбованці. А взагалі я людина не азартна, мене не цікавлять легкі прибутки, які дають подібні ігри. Сповідую принцип: «Краще синиця в руці, ніж журавель у небі».

 

 Віктор ТАРАСЕНКО, депутат міської ради (м. Нововолинськ):

— По правді сказати, прості люди, коли це чують, дивуються і сміються. Треба бути дуже наївним і зовсім не знати політика, щоб у таке повірити. Вважаю, що це чистої води шахрайство. І, напевно, те ж НАЗК, Генпрокуратура та інші компетентні органи повинні не просто взяти до відома подібні факти, а належним чином зреагувати. Щодо себе, то ніколи не грав у жодні азартні ігри, в тому числі й лотерею. Тому й не знаю смаку легких грошей.

 

 

 

 Тетяна, продавець лотерейних квитків (м. Нововолинськ):

— Теоретично це можливо. Однак за півроку, відколи почала працювати, великих виграшів не траплялося. Хоча щодень до десятка людей різного віку купують лотерейні квитки з надією на виграш, дехто робить це роками. У щасливу зірку «везунчика долі» не вірю: це або результат його фантазії, або дружні поради помічників–референтів. Вважаю, що таким чином Олег Ляшко хоче прикрити своє незаконне збагачення. Щодо себе — бувало, вигравала: витратила двісті гривень, а отримала дві тисячі, купила нове пальто. Як кажуть, хто не ризикує, той не п’є шампанського.

 

 Віктор ЛУК’ЯНЧУК, заступник голови Асоціації фермерів Волині (с. Рудка–Миринська Ковельського району):

— Не вірю, що він зірвав джек–пот, це справжня чудасія (сміється. — Ред.). Але Ляшко може «виграти» у лотерею, бо він лідер Радикальної партії і йому треба пояснювати, звідки взялися кошти. Ані я, ані хтось із моїх знайомих не мали фортуни і не отримували значних сум.

 

 

 

 Валентина КАСАРДА, депутат Волинської обласної ради, директор санаторію «Пролісок» (с. Грем’яче Ківерцівського району):

— Скажіть мені, а хто вірить у цю маячню? Це ж просто смішно чути. Невже нас усіх вважають такими довірливими та наївними? Щодо мого виграшу, то я в азартні ігри не граю й не вірю в жодні лотереї. Давно на власному досвіді переконалася — так просто гроші з неба не падають, а заробляються щоденною важкою наполегливою працею.

 

 Роман РОМАНЮК, директор Волинського обласного центру зайнятості (м. Луцьк):

— Лотерея — гра азартних. Я не є таким. Хоча коли білет коштував 2 гривні, купував. Якось навіть виграв 10 гривень. Іншим людям щастить більше. Можуть виграти і півмільйона. У США, скажімо, виграють і мільйон доларів. Але щодо виграшу Олега Ляшка є сумнів. Скоріше за все це такий собі піар–хід. Головний радикал країни, як завжди, у своєму стилі клоуна. Хоче полоскотати усім нерви: мені пощастило! Його виграш — як цукерка, яку довго можна смоктати. Він привертає увагу народу і політиків, а Валерійович це любить.

Зрештою, якщо був такий факт і він відобразив його в електронній декларації, то розставити всі крапки над «і» повинні відповідні органи. Давно можна було б провести перевірку достовірності інформації, але не поспішають. Їм, певне, це не цікаво.

 

 Алла ОПЕЙДА, заслужена артистка України (м. Луцьк):

— Не вірю в таке везіння й ніколи не повірю, бо знаю, що в лотерею рідко виграють. Зі мною було одного разу на Водохреще, що я виграла десь до 1000 гривень, і мама моя часом бавиться в лото «Забава», але найбільше, що вигравала, то якісь електротовари. Мабуть, кожен мріє мати таке везіння, як Ляшко. Сподобалося, як Холодницький на його «Що вам не вистачає для повного щастя?» відповів: «Не вистачає будинку в Козині і везіння в лотерею». А я б хотіла запитати в Ляшка, скільки разів він вигравав у ту лотерею? Видно, якихось знайомих там має, що так йому щастить. Якщо звичайній людині фортуна усміхнеться, я тільки порадію за неї, але не у випадку з Ляшком. На Пасху я ще й День ангела святкувала, то, знаєте, теж купила лотерею, але нічого не виграла, посміялася й подякувала Богові, що маю родину — і це вже щастя.

 

 Лідія ТАРАСЮК, голова правління обласного Фонду милосердя і здоров’я (м. Луцьк):

— Не вірю у виграш Ляшка. Чомусь тільки йому, іншим політикам, чиновникам дістається кругленька сума. Несподіване багатство падає на них, як манна небесна. Їм дарують машини, маєтки. Наші політики придумують, як виправдатися за гроші, що надійшли без документального підтвердження. Вони ніколи не кажуть правди, а тільки те, що лежить близько до неї.

Мені та іншим людям, кого знаю, чомусь не щастить виграти півмільйона. Не з нашою фортуною. Може, нардеп знає якийсь секрет? Хай підкаже і нам. Зрештою, якщо Олег Ляшко виграв таку суму, а не заробив її, то нехай поділиться з народом, дітьми–сиротами, вдовами загиблих в АТО. Хоч частину з тих коштів подарував би, якщо він такий милосердний і добродушний як позиціонує себе.ї

 

 

Микола БІЛЬШЕВИЧ, волонтер, бард  (м. Луцьк):

— Для когось футболу достатньо, комусь — доміно, а хтось грає в лотерею. Головне, щоб це не був «лохотрон», а людина мала шанс. Я колись виграв 6000 гривень. Одноразовий фарт. Потім ще двічі купував білет, але зрозумів, що сенсу немає. Щодо Ляшка, то це одіозний політик, який може собі дозволити будь–що. Зокрема, купити чиюсь виграшну лотерею, щоб показово легалізувати свої мільйони.

 

 Тетяна МУЗИКА, завідувач шкільної бібліотеки (с. Велике Вербче Сарненського району Рівненської області):

— Звичайно, було б краще, якби виграла гроші якась багатодітна родина чи хтось бідний, а то цілком несподівано таким «щасливчиком» чогось став Олег Ляшко, який і так заможний. Тому це звичайний лохотрон, коли нам розповідають про такі суми і як повезло народному депутатові.

Сама колись була у Рівному на курсах підвищення кваліфікації, купила дві лотереї й виграла в «Лото Забаву» 600 гривень.

 

 Сергій ФОМЕНКО, фронтмен гурту «Мандри» (м. Київ):

— От молодець! По–доброму заздрю! Олег Ляшко — талант! А якщо серйозно, то скажу вам відверто: найменше у своєму житті я думаю про цю особу і його лотерею. Дивно, що такі люди — на третьому місці в президентських рейтингах за соціологічними опитуваннями, проведеними нещодавно. Сам не граю ні в лотерею, ні в азартні ігри. А ще точно знаю, що в Україні є дуже багато потреб, куди необхідно спрямовувати гроші. Є держави, де виграшні лотереї справді працюють, але це чесні країни, а нам із нашою корумпованою системою поки що це не світить. Один–єдиний раз виграв у лотерею п’ять гривень, і то це було давно, коли в кишені могли лежати зайві гроші.

 

 Ірина ФАРІОН, депутат Верховної Ради VII скликання (м. Львів):

— Ніколи не бавлюся в жодні ігри, і мене завжди дивувало, що зрілі люди можуть грати у карти чи ще у щось, але суть в іншому — в тому, що наше суспільство грає. А якщо грає, то розписується у власній інфантильності, здитинілості й довірливості. І коли такі люди, як Ляшко, потрапляють до парламенту, то що у головах тих, які таких обирають? І чому тепер дивуватися, якщо це просто підтвердження діагнозу суспільства?

Бліц провели Алла ЛІСОВА, Василь УЛІЦЬКИЙ, Галина СВІТЛІКОВСЬКА, Євгенія СОМОВА, Олег КРИШТОФ, Кость ГАРБАРЧУК, Сергій НАУМУК, Лариса ЗАНЮК, Людмила ВЛАСЮК.

Telegram Channel