Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Вистрілив із автомата у 6–річного хлопчика

Фото politeka.net

Вистрілив із автомата у 6–річного хлопчика

Мешканець Рівненського району приніс до поліції Калашникова і заявив, що міг із нього поцілити у дитину, адже у цей час випробовував зброю за 5 км від села…

Увечері 28 квітня каретою «швидкої» медичної допомоги до лікарні доставили шестирічного жителя Шпанева Рівненського району. Батьки розповіли, що їхній син грався з іншими дітьми на вулиці поблизу будинку. Малюк прийшов додому і сказав, що його хтось боляче вдарив у спину і він трохи полежить. Ліг та знепритомнів. Зробивши рентген, медики виявили у нього стороннє тіло — ​кулю калібру 7,62 мм. Хлопчика було одразу прооперовано. Наразі дитину перевели у травматологічне відділення медзакладу, його життю нічого не загрожує. Поліцейські встановили, що постріл, ймовірно, був здійснений із автомата Калашникова.

Малюк прийшов додому і сказав, що його хтось боляче вдарив у спину і він трохи полежить. Ліг та знепритомнів.

30 квітня мешканець Рівненського району добровільно приніс до відділення поліції вогнепальну зброю і повідомив, що може бути причетним до поранення малолітнього. Зізнався, що нещодавно придбав автомат і випробовував його на закинутому полігоні неподалік Шпанева. Утім не знав, що поцілив у дитину. У рамках кримінального провадження слідчі та оперативники Рівненського районного відділення поліції встановили місце стрільби, виявили гільзи, пошкоджені мішені та інші речові докази. Приблизна відстань від стрільби до будинку, де було поранено хлопчика, від трьох до п’яти кілометрів.

Відповідно до санкції статті зловмиснику загрожує покарання у вигляді громадських робіт до 200 годин, або виправних робіт строком до двох років, або обмеження волі строком до двох років.

Telegram Channel