Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині, як і в Україні, «Батьківщина» перша на виборах в ОТГ*

Волинь-нова

На Волині, як і в Україні, «Батьківщина» перша на виборах в ОТГ*

Політсила Юлії Тимошенко здобула перемогу на місцевих виборах до об’єднаних територіальних громад, що відбулися 29 квітня. Про це лідер партії заявила на прес-конференції у понеділок, 30 квітня, оголошуючи результати підрахунку голосів за протоколами з дільниць

Висуванці «Батьківщини» отримали в новоутворених радах 277 мандатів, що становить 35,4% відсотка від кількості депутатів, обраних від партій. Згідно з попередніми результатами, політсила Юлії Тимошенко перемогла в 11 із 17 областей України, де проводилися вибори. Найближчий конкурент — ​президентська БПП «Солідарність» — ​лише у трьох.

Політик відзначила успішну виборчу кампанію «батьківщинівців» Волині. Вони здобули 12 місць у раді Торчинської ОТГ. Загалом результат «батьківщинівців» Волині — ​ 54,3 відсотка від числа кандидатів, котрі йшли під партійними прапорами, — ​другий в Україні після Сумщини, яка лідирує із 57 відсотками.

На прес-конференції Юлія Тимошенко назвала підсумки виборів до ОТГ, що є останніми великими місцевими виборами перед президентськими та парламентськими, найправдивішою соціологією.
— Вибори в ОТГ показали, що 35,4 відсотка «Батьківщини» свідчать про реальні симпатії громадян, їхнє згуртування навколо нашої команди, яка може і мир в країні відновити, й економіку підняти, і віру людям у себе повернути, — ​заявила лідер «Батьківщини».

Ми показали, що стару систему можна зруйнувати.

Юлія Тимошенко подякувала виборцям за підтримку партії та кандидатам, які попри тиск, адмінресурс і репресії змогли перемогти.

— Незважаючи на все, ми показали, що стару систему можна зруйнувати. І цього разу ми з вами всупереч об’єднанню кланів, тиску й аморальності переможемо, щоб демонтувати стару систему. Ми запровадимо з вами новий курс України, який дасть нові можливості і країні, і кожній людині, — ​заявила Юлія Тимошенко.

Попередні результати виборів до Торчинської ОТГ прокоментував голова Волинської обласної парторганізації Валерій Бондарук. Зокрема, він наголосив, що «Батьківщина» постійно нарощує свою присутність у новостворених органах місцевого самоврядування краю.

— На попередніх виборах найбільше представників нашої політичної сили обрано до Вишнівської Любомльського, Прилісненської та Колківської рад ОТГ Маневицького, Цуманської Ківерцівського, Затурцівської Локачинського районів. Тепер 12 депутатів, серед яких педагоги, підприємці, секретар сільської ради, водії та представники інших професій, утворять потужну фракцію, що активно впливатиме на всі рішення ради Торчинської ОТГ, — ​сказав Валерій Бондарук.
За його словами, люди реально підтримують виборчу платформу «Батьківщини», яка відстоює децентралізацію з передачею повноважень місцевому самоврядуванню, захищає інтереси територіальних громад, їхнє право самим вирішувати проблеми економічного, соціального та культурного розвитку населених пунктів, що увійшли до ОТГ.

Наталка ГРІНЧУК

Telegram Channel