Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

Легендою сучасної української армії назвав Петро Порошенко уродженця Любешівщини Героя України Андрія Ковальчука. Президент привітав генерал-майора з днем народження на своїй офіційній сторінці у «Фейсбуці». «Завдяки вправним командирським рішенням Андрія та підготовці двох рейдових загонів вдалося розблокувати аеропорт та відкрити до нього дорогу. Таких Героїв, як Андрій, має знати вся країна. Ви – гордість України. Бажаємо здоров’я, генерал-майоре! З днем народження!» – зазначив глава держави.

Два дні шукали у Луцьку зниклого 14-річного школяра. Підлітка виявили у закинутій будівлі поблизу замку Любарта й доставили у міськвідділ. Він розповів, що втік з дому через часті скандали та бійки між матір’ю та її співмешканцем. Повернутися додому відмовився і захотів, аби його доправили у дитячий будинок у Рожищі. 

Понад 20 волонтерів із Нідерландів ремонтують дитячий притулок  у Рожищі. Це представники громадської організації Ґейн, яка співпрацює з українськими благодійниками. Загалом голландці спеціалізуються на гуманітарних проектах, але, дослідивши заклад, вирішили відкрити новий напрямок у своїй діяльності. У ремонтних роботах беруть участь не лише  дорослі, а й школярі. Вони приїхали вперше. Дорослі ж уже вдруге в Україні.

Учні 4-Д класу НВК №9 обласного центру зворушливо привітали онкохвору Іринку Могучу, якій  29 квітня виповнилося 10 років. Через недугу дівчинка святкує свій ювілей не з друзями, а вдома. Однокласники організували флешмоб – вишикувалися  на території школи, склавши ім’я дівчинки та передали вітальні листівки і подарунки однокласниці з побажаннями швидкого одужання. Діти та вчителі вірять, що позитив та щирі емоції додадуть дівчинці сил.

106-ту річницю заснування Пласту відсвяткували у Луцьку. Заходи розпочалися на Замковій площі, а далі тривали на Театральному майдані.  Учасникам провели квест із історії скаутингу, відбувся вуличний університет для всіх охочих, де можна було дізнатися про найбільшу скаутську організацію України, паралельно проводилась пластова ярмарка, а на завершення програми пластуни провели традиційні співи.

У Луцьку маршрутка №2  декілька метрів протягнула чотирирічного хлопчика із защемленою в дверях ногою. Малюка затиснуло, коли він виходив з автобуса, проте водій не зупинився і рушив. Дитина була у лежачому положенні, голосно кричала і намагалася гальмувати руками, розповіли очевидці. Саме випадкові свідки руками відчинили двері автобуса. Батьки хлопчика з меншою дитиною у візочку були в салоні. Вони мали вийти з маршрутки наступними.

Telegram Channel