Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонаншніші події в житті краю одним абзацом

Сина загиблого військово­службовця В’ячеслава Мірошника – 14-річного Івана – водій маршрутки відмовився везти за посвідченням члена родини Героя АТО. Шофер сказав хлопцеві, що пільгами має користуватися… його батько. Коли Іван відповів, що тато загинув, водій змусив оплатити повну вартість поїздки – 5 гривень, а не учнівського квитка. Це сталося якраз у третю річницю загибелі на Сході його батька. Подібні інциденти члени родини переживали не раз. Підліток відмовився назвати номер маршрутки.

63 мотопомпи, 21 транспортний засіб та понад 288 кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині поліцейські у старателів від початку року. 

У Клевані чоловік намагався зняти з дерева кота та застряг рукою в стовбурі. Про те, що на висоті близько 10 метрів перебуває чоловік, який не може самостійно спуститися, очевидці повідомили на лінію «101». Рятувальники зняли його за допомогою висувної драбини, медики діагностували у нього «вивих лівої ключиці».

На закритті 39 шкіл і садочків та 2 медзакладів наполягають пожежники. Із 1 330 об’єктів Рівненщини, які рятувальники мають обстежити до 1 червня, позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки наразі провели у 213 закладах. Загалом під час огляду виявлено 2 364 порушення у закладах освіти, з яких 358 не усунули протягом попередніх років. Серед найпоширеніших – відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту.

Четверо педагогів із Рівненщини здобули перемогу у всеукраїнському конкурсі «Учитель року-2018». Катерина Островська (Рівненська гуманітарна гімназія) стала кращою у номінації  «Українська мова та література», Катерина Сидорчик (Вараська ЗОШ №1) у номінації «Фізика», Марія Марковець (Суховільський НВК Володимирецької райради) у номінації «Фізична культура»  та Людмила Ваколюк (Рівненська гуманітарна гімназія) у номінації «Німецька мова». 

Telegram Channel