Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Європу запалив містичний українець, але журі обрало феміністку з Ізраїлю

Фото tsn.ua.

Європу запалив містичний українець, але журі обрало феміністку з Ізраїлю

У столиці Португалії Лісабоні відгримів 63–й пісенний конкурс «Євробачення–2018», який феєрично відкрив наш учасник MELOVIN (Костянтин Бочаров). За оцінками журі та глядачів перемогу здобула 25–річна представниця Ізраїлю Нетта Барзілай (на фото)

Учасник від України першим проніс національний прапор. А сцену він буквально запалив вогняним номером «UNder The Ladder». Це було неймовірно: з–під склепіння співак динамічно й феєрично постав на сцені, горіли сходинки і рояль, за яким MELOVIN грав і співав, що «без поразок немає перемог». Виступ був сильним і достойним. Але за нього проголосували лише двоє членів журі: Азербайджан — 6 балів та Молдова — 5, хоч за оцінкою телеглядачів (Азербайджан — 8, Білорусь — 12, Болгарія — 1, Вірменія — 4, Кіпр — 2, Чехія — 12, Македонія — 4, Франція — 4, Грузія — 8, Ізраїль — 7, Італія — ​​8, Латвія — 3, Молдова — 10, Чорногорія — 7, Польща — 12, Португалія — ​​4, Росія — 8, Сан–Марино — 5) наш MELOVIN отримав 7–ме місце, та в сумі вийшов 17–м серед 26.

Наш MELOVIN отримав 7-ме місце, та в сумі вийшов 17-м серед 26.

Про що ж співала цьогоріч Європа? Про кохання і пошук любові (Німеччина, Литва, Австрія, Естонія), про розлуку (Швеція), дружбу (Іспанія), Італія — про теракти та те, що мирної бомби не існує, жартували Норвегія і Чехія, Болгарія зробила бомбезний номер, а перемога дісталася феміністичній композиції ізраїльтянки. Другу позицію в таблиці посів Кіпр з Елені Фурейра, яка танцювала з балетом на сцені у звабливому мерехтливому комбінезоні, 3–тє місце дали Цезару Семпсону з Австрії. До речі, за результатами голосування журі саме австрієць посідав найвищу позицію, але голоси телеглядачів переважили у бік 25–річної представниці Ізраїлю Нетти Барзілай. Вона отримала 529 балів, з них від глядачів — 370. Виступ Нетти вирізнявся запальним номером, «курячими» танцями та надзвичайною впевненістю. У композиції «Toy» («Іграшка») співається: «Подивіться на мене — я прекрасне створіння, і мені плювати на всі ваші сучасні божества». «Я не твоя іграшка, дурний хлопчику», — такий її приспів.

Переможець минулорічного «Євробачення» Сальвадор Собрал ще до початку конкурсу композицію Нетти Барзілай назвав жахливою, та за іронією долі мусив нагороджувати співачку. Щоправда, кришталевий трофей зламався в її руках майже одразу після вручення, і супервайзер конкурсу Йон Ула Санд на прес–конференції вручив їй ще один. За свою перемогу Нетта Барзілай подякувала ЛГБТ–спільноті, яка її активно підтримувала і учасницею якої вона є. Розповідають, що дівчина служила в ізраїльській армії та була відмінницею в школі.

Андрій Данилко, який посів 2–ге місце на «Євробаченні–2007», розкритикував роботу суддів та припустив, що з’явилася якась вказівка повернути конкурс у «стару Європу зі слов’янської частини».

Telegram Channel