Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Реал» — проти «Ліверпуля», Зідан — проти Клоппа, Роналду — проти Салаха!

Такі плакати у ці дні прикрашають провідні спортивні ЗМІ світу.

Фото youtube.com.

«Реал» — проти «Ліверпуля», Зідан — проти Клоппа, Роналду — проти Салаха!

І все це у столиці України, на грандіозному футбольному святі життя під назвою «фінал Ліги чемпіонів»!!!

26 травня Київ зі столиці України перетвориться на футбольну столицю усього світу! О 21.45 на полі НСК «Олімпійський» розпочнеться фінальний поєдинок Ліги чемпіонів сезону 2017/2018 років. За найпрестижніший клубний трофей битимуться іспанський «Реал Мадрид» та англійський «Ліверпуль». А Кріштіану Роналду та Мохаммед Салах в очному протистоянні з’ясовуватимуть: хто ж із них «крутіший»!

«Реал Мадрид» — найтитулованіший європейський клуб, який має у своєму послужному списку 12 (!!!) перемог у Лізі чемпіонів /Кубку чемпіонів. Що там казати, лише у чотирьох попередніх сезонах «вершкові» тричі (у 2014, 2016, 2017 роках) здобували цей трофей — і знову боротимуться за нього!

Кажуть, що в усьому Єгипті того травневого вечора не буде жодної людини, яка не дивитиметься телетрансляцію з Києва і не вболіватиме за свого «Короля»!

«Ліверпуль» теж не в тім’я битий! «Мерсисайдці» п’ять разів володіли найпрестижнішим європейським клубним трофеєм (так само, як і «Баварія» та «Барселона»; окрім «Реала», більше лише в італійського «Мілана» — сім). Останній тріумф «Ліверпуля» датований 2005 роком — пам’ятаєте той дивовижний «камбек» у поєдинку з тим–таки «Міланом» Андрія Шевченка («Ліверпуль» відігрався, поступаючись 0:3 після першого тайму, і переміг у серії післяматчевих пенальті)?!

Нагадаємо, що «Реал Мадрид» у півфіналі здолав мюнхенську «Баварію» (2:1 і 2:2), а «Ліверпуль» у багатющому на голи протистоянні залишив за бортом турніру італійську «Рому» (5:2 і 2:4).

Звісно, це ще й буде велике тренерське протистояння француза Зінедіна Зідана та німця Юргена Клоппа. Зідан, звісно, молодець, але його успіхи в Лізі чемпіонів значною мірою зумовлені справді «королівським» добором гравців. Натомість Клопп вкотре доводить: досягати неабияких вершин можна й не з настільки «топовим» клубом!

Ну а що вже казати про дуель португальця Кріштіану Роналду та єгиптянина Мохаммеда Салаха! Роналду впродовж своєї кар’єри виграв, здається, усе (окрім, звісно, Чемпіонату світу) і змусив стоячи аплодувати на свою адресу навіть тих, хто років 10—12 тому ще відверто глузував із «поведеного» на своїй зовнішності португальського метросексуала.

Натомість Салах — це щось абсолютно нове у сучасному футболі! Єгиптянин, який у нинішньому сезоні затьмарив усіх бразильців, разом узятих! Чого варте лише побиття рекорду результативності англійської Прем’єр–ліги! Кажуть, що в усьому Єгипті того травневого вечора не буде жодної людини (включно зі щойно народженими немовлятами!), яка не дивитиметься телетрансляцію з Києва і не вболіватиме за свого «Короля»!

Тим часом подейкують, що власники деяких столичних готелів уже запаслися великими лопатами, сподіваючись урвати якнайбільше грошви на великому футбольному святі. Буцімто, ціни на номери в Києві в переддень та після матчу злетіли не в рази, в десятки разів! А тим, хто забронював «місце» за заздалегідь фіксованою ціною… тепер відмовляють під надуманими приводами!

Навіть наш Президент Петро Порошенко (а за ним і ціла низка наших чиновників) уже оголосив про готовність абсолютно безплатно прийняти в себе вдома кількох уболівальників!

Та й узагалі власники тих готелів хай надто не «закочують губу». Досвід Євро–2012 переконливо свідчить: абсолютна більшість футбольно–вболівальницької братії швидше переночує на газоні з ящиком пива чи катаючись упродовж ночі і горланячи пісень у громадському транспорті, але 1000 євро за ніч у готельному номері нізащо не викладе!

Та й годі про тих «хапуг»! Усі ми в передчутті величезного — і майже нашого — футбольного свята!!!

Telegram Channel