Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Мамин рушник промовляє без слів…»

Традиції об’єднують різні покоління.

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА.

«Мамин рушник промовляє без слів…»

13 травня відбувся приурочений до Дня матері фестиваль «Вишиті обереги єднання»

«Шануймо маму» — хай ці слова залишаються актуальними у всі часи.
«Шануймо маму» — хай ці слова залишаються актуальними у всі часи.

 Уже вдев’яте на Театральному майдані обласного центру збираються всі, хто береже пам’ять про традиції українського народу. Люди різних поколінь принесли із собою рушники — ​не лише як згадку про минуле, але й як безцінний спогад про жіночі руки, що їх вишивали. Гості свята мали змогу відвідати майстер-класи та презентації, послухати виступи народних колективів, узяти участь в конкурсах. Приємно, що до акції доєдналися установи та мешканці довколишніх будинків, адже багато вітрин магазинів і вікон домівок лучан було прикрашено рушниками.

До акції доєдналися установи та мешканці довколишніх будинків, адже багато вітрин магазинів і вікон домівок лучан було прикрашено рушниками.

Після вітальних слів духовенства, обласних і міських керівників до присутніх звернулася народна артистка України Лілія Сандулеса. Вона прибула до Луцька не лише з музичною програмою, а й захопила із собою чернівецький рушник. Голова благодійного фонду «Волинь‑2014» Володимир Кривович нагадав, що минулого року якраз під час фестивалю розпочався збір коштів на будівництво храму у місті Волноваха. Нині ж комплекс майже завершено. Автор ідеї «Вишитих оберегів єднання» заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький, привітавши усіх зі святом, нагадав, що наступного року фестиваль відзначатиме десятий день народження.

Після цього сотні гостей свята, сполучивши кінці рушників, створили єдине полотно, яке простяглося над Театральним майданом. Зазвучала тужлива музика, й студенти Волинського коледжу національного університету харчових технологій сформували з вишитих оберегів пам’ятні слова, які ніколи не повинні забуватися: «ШАНУЙМО МАМУ».

Telegram Channel