Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Починайте загартування влітку

Фото med-vestnik.com.

Починайте загартування влітку

Ваш малюк часто хворіє? У зміцненні імунітету допоможе вода. Починати загартування потрібно з раннього віку, але тільки за умови абсолютного здоров’я і бажано теплої пори року

Успіх залежить від того, наскільки регулярними будуть оздоровчі процедури. Навіть двотижнева перерва може звести нанівець досягнуті результати. Виняток становить гострий період хвороби. Під час легкого нездужання можна підвищити температуру води на 2–3 градуси, а потім знову поступово знижувати.

Успіх залежить від того, наскільки регулярними будуть оздоровчі процедури. Навіть двотижнева перерва може звести нанівець досягнуті результати.

Оздоровлення малюків радять починати вже з 2–3-місячного віку у ванні під час купання. Для цього потрібно почергово обливати тіло дитини то теплою, то холоднішою на 1–2 градуси водою.

Для старших малят рекомендують вологе обтирання. Оптимальна температура в приміщенні – 20–22 градуси. Найкращий час – ранок – через 1–1,5 години після їжі. Спекотної пори процедуру можна проводити на вулиці. Знадобиться махрова рукавиця, температура води 33–35 Со. Поступово знижуємо її на 1 градус, до: 28–30 Со для дітей до 2 років;

24–26 Со – від 2 до 4 років; 22– 23 градуси – для дітей від 4 до 7 років. Після вологого обтирання розтирають шкіру м’яким сухим рушником.

Через 2 – 4 тижні можна перейти до обливання, поступово знижуючи температуру води до 24 – 25 градусів. Влітку теплої безвітряної погоди можна виходити на вулицю.

Із двох років рекомендують контрастні ванни для ніг, для чого потрібно мати два тазики, в одному з яких температура води 38 – 40, а в іншому – на кілька градусів холодніша. Спочатку опустити ніжки в теплу воду, а потім на 5 – 20 секунд занурити у прохолодну. Так повторити 3 – 6 разів.

У 3 роки загартовані малюки влітку під наглядом дорослих можуть похлюпатися у відкритій водоймі. При цьому температура повітря повинна бути не нижче 25 Со, а води – не менше 23.

Перед початком загартування не забудьте проконсультуватися з педіатром.

Telegram Channel