Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Одеса взяла курс на українізацію!

Волинь-нова

Одеса взяла курс на українізацію!

В Південній Пальмірі 83% батьків першачків виявили бажання, щоб їхні діти здобували освіту в класах з державною мовою навчання

Порівняно з минулим роком цей показник виріс на 24%! При цьому в 2013–му 53% одеських першачків пішли в класи з російською мовою навчання, і тільки 47% – з українською. 

«Одесити з кожним роком все більше і більше ідентифікують себе не просто як «жителів України», а саме як українців, при цьому популяризують усе українське: мову, культуру, історію...»

Депутатка Одеської міськради Ольга Квасніцька так прокоментувала ці цифри: «По–перше, це правильно проведена політика держави, котра направлена на пріо­ритетність україномовної школи. По–друге, це проблема складання іспитів. Приміром, цьогорічне ЗНО в країні вперше не проводилося російською мовою. По–третє, думаю, свою справу зробив і фактор війни. За моїми спостереженнями, одесити з кожним роком все більше і більше ідентифікують себе не просто як «жителів України», а саме як українців, при цьому популяризують усе українське: мову, культуру, історію... І це позитивний знак».

Лія ЛІС.

Telegram Channel