Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Православні тітушки» попереджають: «Приготовтесь к войне…»

Фото wz.lviv.ua.

«Православні тітушки» попереджають: «Приготовтесь к войне…»

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Лаштуватись до різні їх закликає... Біблія?

 Почаєві на Тернопільщині «віряни» Московського патріархату прийшли з агресивними гаслами

На появу підозрілого контингенту відреагувала місцева влада. За словами депутата Почаївської міськради Тараса Паляниці, з «паломниками», які прибули до Почаївської лаври у чорних футболках із написами, які закликають готуватися до війни, правоохоронці провели профілактичні бесіди (цих осіб компетентні органи встановили за записами камер відеоспостереження). «Прочанам» спецслужби також порекомендували змінити одяг. Порушення закону у діях цих осіб не виявлено, оскільки, за словами депутата, на футболках — написи із Біблії…

Речник УПЦ Київського патріархату, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) у зв’язку з цим зазначив: «Щодо зауваження, ніби слова на спинах – «просто цитата з Писання», хочу сказати, що зазвичай такі уривки відповідно позначаються (назва книги, розділ та вірші). А ще – диявол у спокушанні Христа в пустелі теж використовував цитати з Біблії. Цитування, вирване з контексту, не лише не зберігає авторитет Писання, а навіть навпаки – може бути ділом богопротивним…»

 

Петро Порошенко: «Шкодую, перепрошую, прикро... Більше так не буду»

Президент України попросив вибачення в народу за дану у 2014 році обіцянку, що АТО триватиме години, а не місяці

 

 Він заявив: «Тепер уже не так важливо, в якому контексті ті слова були сказані, не важлива образність цієї заяви. Люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже швидко. Я шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилася, і прошу за це вибачення. Це для мене дуже серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів. Я з цього зробив висновки. Із самого початку слід було націлити всіх на тривалу та виснажливу боротьбу за те, щоб звільнити кожен клаптик української землі».

Гарно сказав, хочеться вірити. Але чого ж так пізно про це заявив, аж через чотири роки? А тому що передвиборча гонка почалась тільки зараз. Подумаємо, чи вірити.

 

Найбільший у світі пам’ятник Шевченку вдягнули у найбільшу вишиванку

Такий задум втілили у Ковелі Волинської області на День Незалежності

 

 Над велетенською вишиванкою протягом року працювало понад 2500 людей із Ковельщини та всієї України. Зробили стібки на сорочці і захисники Донецького аеропорту, бійці 80-ї бригади Андрій Луцик та Віталій П’ясецький.

Ініціювала цей проект громадська організація «Велика ідея». На вишиванку пішло

36 метрів тканини, а головна її частина (маніжка) має розміри 180 на 80 см. Пояс – 8 метрів. Головна кравчиня — Алла Лущенкова (МПП «Фірма «Аліса»). Головні вишивальниці – Ніна Габрилевич (ГО «Союз українок») і Ольга Руднік. Нагадаємо, що висота монумента у Ковелі – 7 метрів, він вважається найвищим у світі.

Великий Шевченко у великій вишиванці виглядав вражаюче. Чомусь здається, що громадська організація «Велика ідея» на цьому не зупиниться, і ми побачимо ще щось дуже красиве і, звісно, велике.

 

Ані Лорак візьме участь у програмі «Голос»

Співачка з України стане тренером вокального шоу в Росії

 

 Кароліна, яка після початку російсько–української війни перебралася до Москви, втративши прихильність багатьох українців, разом із Костянтином Меладзе, Сергієм Шнуровим та Бастою, судитиме новий сезон вокального змагання на російському «Первом канале».

Як відомо, опальна артистка більше не живе зі своїм чоловіком Муратом Налчаджіоглу, з яким у неї є донька. Нещодавно Мурата застукали в Києві з коханкою – столичною бізнес-вумен та моделлю Яною Бєляєвою.

 

Киянин Олекса взяв за дружину Надю, вищу за нього на цілих 40 сантиметрів

Виявляється, для щастя розміри не мають жодного значення...

 

 Національний реєстр рекордів України зареєстрував сімейну пару киян із найбільшою різницею у зрості. Жінка у ній вища за чоловіка на майже 40 сантиметрів. Про це повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. «Ця сімейна пара щаслива у шлюбі. Бо для щастя, мабуть, розміри значення не мають! Вони мають значення для рекорду. Національний реєстр рекордів зареєстрував сімейну пару киян, у яких найбільша різниця в зрості – 39,6 см. Зріст дружини, Надії Колоскової, — 1,96 м, а зріст її коханого чоловіка, Олексія Колесника, – 1,57 м (на фото). Доля їх звела ще в студентські роки, коли підробляли на зимові свята Дідом Морозом та Снігуронькою».

Хто був Дідом Морозом, а хто – Снігуронькою, представник Книги рекордів не уточнила.

 

Пряма мова

Єгор ФІРСОВ, народний депутат VII–VIII скликань, побував у Рівненській області на нелегальному клондайку Гальбин:

Скільки тут видобуто бурштину, точно не знає ніхто. Але можна приблизно прикинути масштаби. Місцеві, з якими я зустрічався, розповідали, що на Гальбині за ніч може одночасно працювати до 80 мотопомп. Кожен платить поліції по 800 доларів на добу (у янтарників це називається «білет»). Отримуємо 63 тисячі доларів лише за один день. За місяць – близько 2 мільйонів доларів. І це лише на одному родовищі у Сарненському районі! Половина цієї суми передається на Київ, решта – розподіляється на місці. Так працює корупційна вертикаль.

Telegram Channel