Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Польщі спалюють книжки про Гаррі Поттера

Фото halamaha.com.ua.

У Польщі спалюють книжки про Гаррі Поттера

Католицькі священики знищують твори, які вони вважають такими, що пропагують магію і ображають християнську релігію. У вогнищі опинилися, зокрема, й книжки про юного чарівника

Фонд «SMS із неба» оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фотографії, де видно, як десятки творів палають у вогні. Інцидент стався у місті Кошалін, що в північно–західній Польщі. Автори публікації у підписі до знімків виправдовують спалення цитатами із Біблії. Окрім «Гаррі Поттера», у вогнищі можна розгледіти також роман Стефені Маєр «Сутінки» (про кохання вампіра та звичайної дівчини) і видання індійського духовного лідера Ошо.

«Там, де спалюють книги, потім спалюють і людей» (Генріх Гейне).

У соцмережах можна знайти чимало коментарів жителів Кошаліна, які обурюються звісткою про спалення книжок в їхньому місті. Один із дописувачів наводить цитату німецького поета Генріха Гейне: «Там, де спалюють книги, потім спалюють і людей».

Книги про «Гаррі Поттера», написані британською письменницею Джоан Роулінг, вважаються одними з найпопулярніших художніх творів в історії видавничої справи — в усьому світі було продано понад 500 мільйонів примірників. Деякі християни невдоволені тим, яка значна роль у них відводиться магії.

Лія ЛІС

Telegram Channel