Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцькому училищі —  вогнище менінгококової інфекції

Фото ar.volyn.ua

У Луцькому училищі — вогнище менінгококової інфекції

На Волині за останніх 5 років через цю інфекцію занедужало 50 осіб, троє — померло

Як повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ, торік було зареєстровано 7 випадків менінгококової інфекції у дітей віком до 10 років. У І кварталі цього року захворіло двоє немовлят та чотирирічний малюк.

Менінгіт — хвороба дуже серйозна, але зараз можемо говорити про сприятливий прогноз. Пацієнта з реанімації вже перевели у відділення.

У квітні виявили менінгіт в учня першого курсу Луцького вищого професійного училища № 9. Лікарі ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» взялися за епідеміологічне розслідування вогнища інфекції в навчальному закладі, провели бактеріологічні обстеження тих, хто контактував із хворим, їх проконсультували лікар-інфекціоніст та отоларинголог.

Загалом в училищі обстежено понад 150 осіб, із них у 12 виявлений збудник менінгококової інфекції, 6 доправлені до Волинської обласної інфекційної лікарні з локалізованими формами недуги, зокрема з менінгококовим назофарингітом. Згодом госпіталізували і молодшого брата учня з менінгітом — жителя Ківерцівського району. На щастя, загрози для їхнього життя нема.

— Менінгіт — хвороба дуже серйозна, але зараз можемо говорити про сприятливий прогноз. Пацієнта з реанімації вже перевели у відділення, — сказала заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні Любов Серба.

Оксана КРАВЧЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel