Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • У селі Горішнє Горохівського району 5-річна дитина підпалила сарай. Унаслідок пожежі, що трапилася через пустощі онука власника будинку, знищено дерев’яну будівлю і сіно, яке там зберігалось. Рятували майно працівники 22-ї пожежно-рятувальної частини і місцева пожежна команда Сенкевичівки.
  • Батьки замість учителів проводили уроки в 4-Б класі Ковельської школи №6. Вони погодилися побувати в ролі педагогів та провести заняття для своїх дітей. Учні брали участь у вікторині за творами В. О. Сухомлинського, створили «дерево знань», дискутували про людські чесноти, а також розширили свої знання про діяльність відомого педагога та письменника.
  • 20 дорослих і двоє дітей сортували пляшки в лісі Смизької громади Дубенського району Рівненщини. Непотріб у всіх навколишніх лісах шукав Тарас — один із небайдужих жителів села Мартинівка. Хлопець самотужки збирав скло і зносив його в одне місце. Підтримала юнака молодіжна рада: скликала толоку, щоб прибрати околицю села і вивезти посортовану склотару на приймальні пункти у Кременець та Дубно.
  • Одинадцятикласниця Луцької гімназії № 21 ім. Михайла Кравчука Софія Золотопупова отримала золоту медаль на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології. Її проект «Ценотичні зв’язки трематод і молюсків у водоймах Волинської області» спрямований на те, аби показати екологічний стан водойм. В інтелектуальному змаганні, що проходило у Кенії, взяли участь 550 школярів з усього світу.
  • Триразовий чемпіон України з армреслінгу, дворазовий володар Кубка України серед чоловіків, 23-річний майстер спорту України Андрій Мороз із села Новоукраїнка на Рівненщині працює дільничним офіцером поліції у Луцьку. Він разом із ще чотирма волинськими поліцейськими став героєм всеукраїнської інформаційної кампанії з популяризації служби в правоохоронних органах. Рекламний щит із його зображенням та гаслом «Наш поліцейський — наш чемпіон» установлений на вулиці Гордіюк у Луцьку.
  • Вишиванки школярам прифронтової Красногорівки на Донеччині передали парафіяни храмів Святого пророка Іллі міста Каменя-Каширського та Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я. До збору коштів на великодні подарунки долучилися віряни Камінь-Каширського благочиння.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel