Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Перевірку не пройшов

Для експертів VADA здати аналізи претендент на пост Президента України відмовився. Що приховує?

Фото racurs.ua.

Перевірку не пройшов

Чому Володимир Зеленський уникає незалежної медичної експертизи на наркотики?

Його відмова проходити незалежну експертизу на вживання наркотиків викликає побоювання за те, як він розпоряджатиметься силовим та матеріальним ресурсом країни у випадку перемоги на виборах. Що він намагається приховати? Чим нам усім це загрожує?

Україна стала свідком карколомної історії щодо здачі аналізів на наркотики та алкоголь кандидатами у Президенти. Володимир Зеленський першим висунув таку вимогу у своєму відеозверненні до Петра Порошенка. Чинний глава держави виклик прийняв і здав не одні, а кілька аналізів різним, в тому числі міжнародним, сертифікованим лабораторіям. А от із паном Зеленським, як його представники самі написали у соцмережах, «стався казус».

Він відмовився проходити перевірку на НСК «Олімпійський», куди приїхали провідні клініки країни, державні та приватні. Натомість Зеленський звернувся до приватної клініки «Євролаб». Вона належить Андрію Пальчевському. Це не лише бізнесмен із російським корінням, колишній російський військовослужбовець. Він — активний прихильник Зеленського. Має постійний ефір на проросійських телеканалах, де агітує за цього кандидата, заявляючи, наприклад, що той «народився для того», щоб бути Президентом України. На підтримку Зеленського Пальчевський активно виступав і на державному телебаченні Росії, де він останніми місяцями з’являвся кілька разів.

Тож не дивно, що здача Зеленським аналізів саме у «Євролабі» викликала більше запитань, ніж відповідей. Кажучи прямо — перетворилася на безперервний потік брехні і підвісила у повітрі ключову проблему. А саме: чи ж є пан Зеленський «чистим» щодо вживання наркотичних речовин?

Ніхто б із нас не довірив людині, щодо якої є хоча б підозра у вживанні наркотиків, ні своє здоров’я, ні своє майно, ні своїх дітей.

По–перше, він уник аналізів волосся та нігтів, де найдовше зберігаються сліди наркотиків. І навіть аналіз крові, як виявилося, брав у нього не медик, а …масажист та актор Владислав Кірякулов, який знімався у серіалі «Свати».

Тобто, кандидат у Президенти, який сам ініціював перевірку на вживання наркотиків та алкоголю, вирішив проходити її у клініці свого друга. По факту плутанини із датами, з урахуванням занадто коротких термінів експертизи, ми не знаємо, чи проводились тести взагалі, чи суспільству продемонстрували заздалегідь заготовлені папери.

Щоб усунути підстави для будь–яких сумнівів, українська «зірка» Володимир Кличко своїм коштом привіз в Україну представників волонтерської антидопінгової організації VADA. Він закликав обох кандидатів перевіритись у міжнародних експертів та гарантував, що у цих результатах точно не буде неточностей, плутанини з датами тощо. Порошенко перевірку пройшов. Зеленський — знову ні.

Таке його вперте небажання викликає як мінімум подив. Неможливо знайти жодного обґрунтування такої відмови, крім одного — сліди наркотичних речовин все ж можуть бути виявлені. Зрештою, ніхто Володимира Зеленського за язик не тягнув — сам закликав опонента до перевірки. То і діяти треба відповідно. А вийшло зовсім не по-чоловічому.

Неможливо знайти жодного обґрунтування такої відмови, крім одного — сліди наркотичних речовин все ж можуть бути виявлені. Зрештою, ніхто Володимира Зеленського за язик не тягнув — сам закликав опонента до перевірки. 

Політолог Олександр Палій припускає, що Володимир Зеленський є наркозалежною людиною. «Йому б було надзвичайно легко зараз припинити всі ці розмови — здати аналізи. Але він цього не робить. А ті люди, які говорять, що це така дрібничка — наркоманія, хай спробують уявити наркомана у своїй родині. Насправді це смертельна небезпека для країни», — наголосив він.

«Бо це можливість підписання таких угод за дозу наркотиків, за які будуть розплачуватись інші покоління, це можливість здачі і розвалу фронту, кадрових призначень, можливість того, що людиною керуватимуть навіть не олігархи, а ті, хто йому буде дозу заносити», — заявив Палій.

Ніхто б із нас не довірив людині, щодо якої є хоча б підозра у вживанні наркотиків, ні своє здоров’я, ні своє майно, ні своїх дітей.

А державу можна довірити?

Світлана КОСТЕНКО.

Telegram Channel