Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Оздоблюємо світшот геометричним узором з машинних швів

Фото zhurnal.rykodelniza.ru.

Оздоблюємо світшот геометричним узором з машинних швів

Нерідко маємо в гардеробі кофтину, яка здається надто простою, аби виходити в ній на люди. Додати їй шику допоможуть умілі руки і трохи фантазії

Пропонований спосіб — щось середнє між машинною вишивкою і квілтінгом: прикрашені вистроченим візерунком вироби мають цікавий та оригінальний вигляд. Таке оздоблення підходить для одягу зі щільного трикотажу, тоді узор не стягує тканину і здається об’ємним. Таким чином можна доповнити готову річ або створити орнамент на деталях вбрання, яке шиєте власноруч.

Отже, для роботи знадобиться папір, великий лист кальки, лінійка та олівець, тканина для зміцнення ділянки з вишивкою (наприклад, тонкий трикотаж), булавки, швейна машина (використовуйте голку для трикотажу), нитки в тон тканини виробу, який будете прикрашати.

Крок 1. Виберіть узор або намалюйте свій. Орнамент можна збільшити і роздрукувати чи акуратно накреслити на аркуші паперу.
Крок 1. Виберіть узор або намалюйте свій. Орнамент можна збільшити і роздрукувати чи акуратно накреслити на аркуші паперу.
 

Крок 2. Переведіть візерунок на кальку — він має бути на ній в натуральну величину. Намітьте місце розташування орнаменту на деталі виробу, який хочете прикрасити. Складіть «сендвіч» із тканини-підкладки і трикотажу світшота. Приколіть до нього булавками кальку з узором.

 Крок 3. Найбільш відповідальний момент — точно  по лініях візерунка на кальці прокладіть рівний машинний шов.

Крок 3. Найбільш відповідальний момент — точно по лініях візерунка на кальці прокладіть рівний машинний шов.

 Крок 4.  Зніміть  кальку, позакріп­люйте  нитки, обріжте  зайві  частини підкладки.

Крок 4. Зніміть кальку, позакріп­люйте нитки, обріжте зайві частини підкладки.

 

Telegram Channel