Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як позбавити килим неприємного запаху

Фото novadoba.com.ua.

Як позбавити килим неприємного запаху

Він може з’явитися не лише через пролиту на нього рідину (молоко, наприклад), а й через погане висушування килима після чищення чи прання

Важливо пам’ятати, що перед використанням будь–якого народного або магазинного засобу для чищення килимового покриття потрібно протестувати на непомітній ділянці виробу.

Отож прості способи усунення неприємних запахів:

Харчова сода. Слід просто посипати нею килим, залишити хвилин на 30, а потім змести соду віником або пропилососити.

Розчин марганцівки світло–рожевого кольору також вважається непоганим народним засобом: треба обробити плями, а потім почистити і добре висушити покриття.

Перекис водню 3% позбавляє від затхлості, прілості і цвілі, а також аміачного запаху. Після обробки килим слід ретельно протерти чистою сухою ганчіркою.

Столовий 9% оцет — незамінний помічник. Він прекрасно знезаражує поверхні, очищає їх від плям і надає свіжості.

Суміш харчової соди, перекису водню 3% і мийного засобу допомагає позбутися забруднення і неприємних затхлих запахів. Але після такої чистки килим потрібно прополоскати і потім дуже добре просушити на вулиці.

Кварцування спеціальною ультрафіолетовою лампою, яка здатна знищити всі мікроорганізми. До речі, це може бути і додатковою фінішною обробкою для видалення запахів після використання інших засобів очищення.

Мийні засоби і пральні порошки відповідного типу також видаляють неприємні запахи із килимів.

Звичайне просушування та провітрювання покриття. Для поліпшення ефекту слід почистити його одним із способів і потім добре просушити на вулиці.

Якщо килим новий, а стійкий хімічний запах залишається навіть після ретельного провітрювання, правильним рішенням буде повернути виріб у магазин. Якісні килими не повинні мати стійкого тривалого неприємного запаху.

Telegram Channel