Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Релігійні лідери України звернулись до жителів Донбасу і Криму

Фото 24tv.ua.

Релігійні лідери України звернулись до жителів Донбасу і Криму

Новообраний президент Володимир Зеленський опублікував відео зі словами промови ієрархів різних конфесій до мешканців окупованих територій

У своєму зверненні вони заявили, що Україна неможлива без Криму та Донбасу, й вони моляться за об’єднання країни та настання миру. Серед ієрархів, які виступили із промовою, — глава Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій, глава Української греко–католицької церкви, Верховний архієпископ Києво–Галицький Святослав, духовні лідери мусульман України і представники Ради рабинів України. Однак у ролику нема звернення предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Водночас зі словом виступив почесний патріарх цієї церкви Філарет.

У ролику нема звернення предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

За чутками, митрополитові Епіфанію запропонували озвучити на відео текст, у якому йшлося про те, що «говорити потрібно не мовою гармат». Він вирішив, що ці слова можуть розцінити як заклик до перемовин із ватажками бойовиків, тому відмовився… До речі, 14 квітня предстоятель ПЦУ відвідав Маріуполь, де помолився біля пам’ятника «Воїнам, які віддали життя за Україну» в Мінському саду.

Telegram Channel