Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Янголи» нашого міста оберігатимуть Луцьк

Христос народився!

Фото відділу інформаційної роботи Луцької міської ради.

«Янголи» нашого міста оберігатимуть Луцьк

В обласному центрі Волині на пішохідній вулиці Лесі Українки презентували арт-інсталяцію, полюбуватися якою можна буде до Водохреща

На відкриття завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк та радник голови Ігор Поліщук, який, зокрема, зазначив, що «Вулиця різдвяних янголів» – унікальний проєкт для Луцька. Його започаткували раніше, і тепер з кожним роком він набирає все більших масштабів.

«Вулиця різдвяних янголів» – унікальний проєкт для Луцька.

– Це дуже добре, що у нас є такі проєкти. Лучанам та туристам приємно пройтися такою вулицею. Вона створює особливий настрій в період Новорічно-Різдвяних свят, – сказав радник міського голови.

Дітки, переодягнені в янголів, із дзвіночками та ліхтариками «засвітили» арт-інсталяцію та заспівали колядку «Тиха ніч» українською, польською, німецькою та англійською мовами.

Кость ГАРБАРЧУК.

Христос народився!

Христос народився! Славімо Його —

Це Боже дитятко маленьке.

В душі та у серці палає вогонь:

Святкує Вкраїна ж бо ненька!

Радіє Земля! I дзвенять небеса!

Співають зірки мерехтливо.

Так легко і щиро скотилась сльоза:

Христос народився! О диво!

I Мати Марія Його сповила,

Зігріла ягнятка у яслах.

Засяяла в небі над світом зоря,

Яка і понині не згасла.

— Iсусику любий! — промовимо всі. —

Вкраїні щасливу дай долю!

Омий від гріха нас у Божій росі —

Від зради, неправди і болю!

Христос народився! Славімо Його!

I станьмо разом на коліна.

Хай сотні Небесні, де кожен — герой,

Радіють, що є Україна!

Ігор ВИЖОВЕЦЬ.

с. Гредьки Ковельського району.

 

«Рибка дядечка Завена»

Приємний подарунок від гастроблогерки Ольги Карі та радіо «Культура» для нашої редакційної бібліотеки

 

Кожного ранку дорогою на роботу слухаю радіо. Серед улюблених — канал «Культура». Якраз напередодні Нового року у прямому ефірі журналістка, авторка блогу про смачні подорожі «Кarifood», Ольга Карі розповідала про свою щойно видану книжку художніх репортажів «Рибка дядечка Завена». Це збірка різних історій – добрих і світлих, темних і болісних, смішних і сумних. Вона почула їх під час своїх нетуристичних мандрівок Вірменією.

На передачу можна було телефонувати й ставити запитання. Оскільки тема мене заінтригувала, я дорогою вийшов із маршрутки, не доїхавши до «Променя», й поцікавився у пані Ольги про табу, які існують у вірменському суспільстві: про що не прийнято говорити вголос. Журналістка повідала про два моменти, котрі її найбільше вразили: під час похорону провести покійника на кладовище йдуть тільки чоловіки. Така ж гендерна нерівність та сувора сімейна субординація спостерігається під час їхнього традиційного й тривалого застілля, коли мужчини окремо від жінок бенкетують за столами, а ті лише підносять їм страви.

У Вірменії під час похорону провести покійника на кладовище йдуть тільки чоловіки.

Запитання про табу блогерка Ольга Карі назвала найкращим і напередодні Нового року я отримав подарунок — книгу репортажів видавництва «Темпора» — «Рибка дядечка Завена» з автографом авторки. Тепер ми всією редакцією будемо читати про дивовижну й таємничу Вірменію.

Кость ГАРБАРЧУК.

 

Кубок УЄФА – у ківерцівській маршрутці

Люди, які хочуть потрапити у переповнений громадський транспорт, іноді використовують кумедні аргументи, але найголовніше, що вони допомагають

У передсвяткові дні у вечірній час збільшується кількість пасажирів у приміських маршрутках. Їдуть батьки з малими дітками, веселі люди після відзначення корпоративів у колективах, але значна частина – втомлені й сердиті – з роботи. Саме для них якраз і не вистачає місця в автобусах.

У переповнену 107-му маршрутку Луцьк – Ківерці приблизно о 21–й годині на зупинці біля Північного ринку намагається потрапити жвава худенька жіночка. Спершу голосно закликала чоловіків мати совість та втягнути пивні животи, щоб забрати її, додаючи, що вона важить лише 48 кілограмів й не займе багато місця.

Спершу голосно закликала чоловіків мати совість та втягнути пивні животи, щоб забрати її, додаючи, що вона важить лише 48 кілограмів й не займе багато місця.

Врешті–решт якимось дивовижним чином їй вдалося втиснутися у запакований «Богдан» й дама обурено вибухнула:

– Тільки подивіться, скільки ще є вільного місця. Тут можна кубок УЄФА проводити!

– Давайте відразу й розпочнемо, – відгукнувся на її пропозицію високий юнак. – У мене є м’яч, якраз їду з тренування.

– Тільки водію не давайте пас, – приєднався до розмови сивий чоловік, – йому ще треба нас усіх у Ківерці цілими довезти.

Костянтин МОРОЗ.

 

Календар:

4 січня

Сонце (схід — 8.20, захід — 16.26, тривалість дня — 8.06).

Місяць в Овні, Тельці. 11 день Місяця.

Іменинники: Анастасія, Богдана, Федот, Борис.

5 січня

Сонце (схід — 8.20, захід — 16.27, тривалість дня — 8.07).

Місяць у Тельці. 12 день Місяця.

Іменинники: Павло, Наум, Давид, Нифонт, Василь, Єва, Сусанна.

6 січня

Сонце (схід — 8.20, захід — 16.29, тривалість дня — 8.09).

Місяць у Тельці. 13 день Місяця.

Іменинники: Клавдія, Євгенія, Ївга, Агафія, Микола, Пилип.

7 січня

Сонце (схід — 8.19, захід — 16.30, тривалість дня — 8.11).

Місяць у Тельці, Близнятах. 14 день Місяця.

Іменинники: Марія, Леонід, Мельхфор.

8 січня

Сонце (схід — 8.19, захід — 16.31, тривалість дня — 8.12).

Місяць у Близнятах. 15 день Місяця.

Іменинники: Юхим, Костянтин, Никодим.

9 січня

Сонце (схід — 8.18, захід — 16.32, тривалість дня — 8.14).

Місяць у Близнятах, Раку. 16 день Місяця.

Іменинники: Степан, Федір, Лука, Йосип, Давид, Яків, Тихін.

 

Анекдот

Кілька днів не вип’єш — і світ відразу змінюється: здоров’я не турбує, ранок стає добрим, сонце світить яскравіше, небо безхмарне й голубе, а енергії — хоч відбавляй! І життя стає таким прекрасним, що думаєш: а може, випити з сусідом по 50 грамів?..

 

Магнітні бурі у січні

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, не прогнозується сильних сплесків та вони триватимуть лише кілька днів. Магнітні коливання можливі 5, 9, 10 числа, а також у період з 14 до 17 січня.

 

«Вже неминуче буде сніг 
З хвилини на хвилину»

Про очікування справжньої зими від поета Миколи Вінграновського

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Надії Голі, 4 січня — хмарно, вночі — без істотних опадів, удень — мокрий сніг та дощ, місцями на дорогах ожеледиця. Вітер південно–західний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря вночі від нуля до 5 градусів морозу, вдень — від 0 до 5 градусів тепла. 5–го — хмарно, з проясненнями, невеликі опади, місцями — ожеледиця. Вітер північно–західний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від 3 градусів морозу до 2 тепла, вдень — плюс 1 — 5 градусів. 6–го — мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно–західний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі мінус 3 — мінус 8, удень — від 4 градусів морозу до 1 градуса вище нуля. 7–го — мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі мінус 3 — мінус 8, удень — від мінус 4 до 1 градуса вище нуля.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 4 січня було 1984 року – плюс 8, найхолодніше – 1947–го – мінус 23 градуси.

Найтепліше 4 січня було 1984 року – плюс 8, найхолодніше – 1947–го – мінус 23 градуси.

У Рівному 4 — 7 січня — хмарно, з проясненнями, без істотних опадів, місцями — мокрий сніг та дрібний дощ. Температура повітря — від 2 градусів морозу до 4 вище нуля.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel