Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Легендарний Кобі Браянт загинув разом із донькою

Фото lvivpost.net.

Легендарний Кобі Браянт загинув разом із донькою

Ви, певно, навряд чи чули про нього. Але смерть цього темношкірого баскетболіста (на фото) з «Лос-Анджелес Лейкерс» обговорюють у США більше, ніж коронавірус у Китаї. Для американців Кобі був легендою та взірцем. Після його останнього матчу у 2016–му продавали навіть повітря, яким він на ньому дихав. Спортсмен загинув у неділю, 26 січня, в результаті падіння гелікоптера

Йому був 41 рік. Із ним у вертольоті перебувала 13-літня донька Джіанна і ще семеро людей, ніхто не вижив. У складі національної збірної США Браянт двічі вигравав золото Олімпіади, у Пекіні та Лондоні. Окрім спортивних нагород, отримав «Оскар» у 2018-му за кращий короткометражний анімаційний фільм «Дорогий баскетбол». Коли Кобі завершив спортивну кар’єру, майки з його номерами 8 і 24 ви­вели з обігу. Він – перший гравець в історії клубу, відразу два номери якого припинили використовувати! Браянт востаннє зіграв за «Лейкерс» 13 квітня 2016-го. Після цього в онлайн-магазинах стали продавати повітря з цього матчу, ціна сягала кількох тисяч доларів.

Мрійник та незламний боєць, людина, яка в перешкодах бачила новий виклик, — таким був Кобі. Прізвисько Чорна Мамба він узяв собі з фільму «Вбити Білла».

Джіанна, яка розділила з батьком страшну долю, марила баскетболом…

17-літню танцівницю Ванессу Лейн Браянт зустрів, коли йому був 21. Через пів року пара заручилася. Ні батьки, ні сестри Кобі не прийшли на весілля: не схвалили одруження в такому юному віці, до того ж невістка мала не афроамериканське, а мексиканське походження. Втім, попри скептичні прогнози шлюб Ванесси з Кобі виявився міцним. У 2003-му в них народилася донька Наталія, у 2006-му — Джіанна, в 2016-му — Б’янка, а в 2019-му — Капрі. Джіанна, яка розділила з батьком страшну долю, марила баскетболом…

Відомі висловлювання Кобі, які надихають ніколи не здаватися, зібрав сайт Goal Cast:

  • «Мить, коли ти здаєшся, — це мить, коли ти дозволяєш перемогти комусь іншому».
  • «Я не можу асоціювати себе з лінивими людьми. Ми не говоримо однією мовою. Я вас не розумію. Я не хочу вас розуміти».
  • «Якщо ти боїшся поразки, то, ймовірно, вона тебе спіткає».
  • «Ніхто не ненавидить хороших. Ненавидять великих».
  • «Якщо хочеш бути великим у чомусь, ти маєш зробити вибір. Я маю на увазі, що є неминучі жертви, — час із сім’єю, з друзями, можливість бути чудовим другом, бути чудовим сином, племінником, будь-ким».

Лія ЛІС.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel