Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як не відриватись від ґаджета і зберегти здорові очі

Після робочого дня за комп’ютером корисно виконувати релаксаційні вправи для очей.

Фото publish.com.ua.

Як не відриватись від ґаджета і зберегти здорові очі

Про здорові звички, які допоможуть зберегти зір

Дедалі більше людей мають проблеми із зором через щоденний вплив моніторів комп’ютерів, захоплення різними ґаджетами, на які «підсідають» ледь не з пелюшок. Як нейтралізувати цей шкідливий вплив?

Щоб не довелося лікуватися в офтальмолога, необхідно виробити здорові звички, які допоможуть зберегти зір. Після робочого дня за комп’ютером корисно виконувати релаксаційні вправи для очей. Як їх робити?

1. Відсуньтеся від монітора, ваші руки мають бути чисті й теплі. Заплющте очі, накрийте їх долонями. Не тисніть. Ваш ніс повинен вільно дихати. Пальці тримайте зімкнутими, щоб не проникало світло. Уявіть повну темряву. Зосередьтеся на тому, щоб розслабити очі, повільно дихаючи. Робіть цю вправу протягом 2—3 хвилин.

2. Аби збільшити секрецію сліз і зменшити почервоніння, міцно закрийте очі на 5 секунд. Потім розплющте їх якомога ширше на 3—5 секунд. Зробіть 10—12 повторень поспіль.

3. Запобігти сухості, викликаній постійним використанням електронних пристроїв, допоможе ніжний масаж заплющених очей кінчиками пальців. Обережно натисніть на повіки. Робіть колові рухи протягом 8—10 секунд. Після 8 повторень відпочиньте.

Реклама Google

Практикуйте ці вправи для очей один раз на день — і ваш зір неодмінно поліпшиться.

4. Кругові рухи очей — це фізичне навантаження, яке допомагає запобігти проблемам із рогівкою. Зробіть 21 оберт по колу за годинниковою стрілкою. Відпочиньте 30 секунд. Потім виконайте стільки ж обертів очима проти годинникової стрілки.

5. Вправи на фокусування дуже корисні у боротьбі з розмитим зором. Візьміть олівець. Тримайте його на довжині рук перед собою і повільно підносьте назад до носа. Не припиняйте дивитися на олівець. Тепер перемістіть його вправо, сфокусуйтеся на певній точці, потім зробіть те ж саме, перенісши олівець вліво. Зробіть 10—20 повторень.

6. Уявне письмо теж запобігає передчасному погіршенню зору. Встаньте навпроти стіни білого кольору. Потім уявіть, що пишете по ній очима, не рухаючи головою. Чим більшими ви зможете зробити літери, тим краще. Відпочиньте 20 секунд. Виконайте 5 повторень.

Практикуйте ці вправи для очей один раз на день — і ваш зір неодмінно поліпшиться.

Марія КАЩУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel