Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
 Порошенко: «Кожен протестуючий білорус захищає демократію і заради національних інтересів України»

Фото glavcom.ua.

Порошенко: «Кожен протестуючий білорус захищає демократію і заради національних інтересів України»

П’ятий Президент нашої держави вважає, що відсутність чіткої позиції чинної влади щодо подій у Білорусі шкодить не лише іміджу країни, але й загрожує національній безпеці

«Є жахлива загроза, що Україна знову повертається в сумновідомі часи багатовекторності. Ні, на двох стільцях сидіти не можна, — звертається Петро Порошенко до керівництва країни. — Ми йдемо до Європи? Приймайте європейські принципи свободи і демократії, в тому числі виборчого процесу. Якщо вибори не відповідають критеріям ОБСЄ — скажіть про те, що вибори нечесні. Ми не говоримо, хто має бути президентом, бо це справа виключно білоруського народу, це не справа Європи, Штатів чи Росії. Але ми говоримо, що стандарти виборів мають відповідати принципам демократії, волевиявлення.

Реклама Google

У наших інтересах суверенна, незалежна, бажано європейська, але точно демократична держава Білорусь

 

 Мова йде про національну безпеку нашої держави. У нас майже 2 тис. км спільного кордону. Тому наша позиція — ми за те, щоб Білорусь зберегла свою незалежність, свій суверенітет. Що зараз відбувається? Повзуча анексія з боку Росії. Хто цьому може перешкодити? Білоруський народ. І те, що 200 — 300 тисяч людей по всій країні, не боячись звірячого нападу ОМОНу, абсолютно божевільних дій силовиків, вийшли на вулиці і захищають демократію — хочу наголосити, кожен білорус це робить, в тому числі в національних інтересах України. Бо в наших інтересах суверенна, незалежна, бажано європейська, але точно демократична держава Білорусь».

Нагадаємо, у Білорусі на вулиці вийшли навіть «диванні війська» (Відео).

Telegram Channel