Кухонні аксесуари можуть бути небезпечними - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.17 € 34.23
Кухонні аксесуари можуть бути небезпечними

Пильнуйте за чистотою начиння на своїй кухні.

Фото Pixabay.

Кухонні аксесуари можуть бути небезпечними

Багато людей помиляються, вважаючи, що у господарського приладдя немає терміну придатності. Дерев’яні лопатки, ножі, обробні дошки та інші пристосування для приготування їжі з часом потрібно оновлювати, бо вони стають шкідливими для здоров’я

Дерев’яна ложка. В процесі готування її доводиться постійно мочити, сушити, занурювати в кисле середовище. І це, звичайно ж, не може не позначитися на стані кухонного інструменту. З часом на таких ложках утворюються мікротріщини, які збільшуються та накопичують чимало мікробів. Якщо ви не хочете заразитися, наприклад кишковою паличкою, обов’язково змінюйте їх кожні три роки.

Гумові та пластикові лопатки. Це приладдя потрібно оновлювати що два роки. Такі засоби менш стійкі до кухонних «примх долі», оскільки постійно стикаються з гарячими, а після — ​з холодними поверхнями. Цілком природно, що це не може не привести до змін матеріалу. Тому якщо з вашими гумовими та пластиковими лопатками вони відбулися, негайно їх позбудьтеся.

Після миття посуду багато хто звик кидати губку у раковину. Вихід у такій ситуації один — ​якомога частіше її міняти.

Тертки і овочерізки. З часом леза цих кухонних помічників неминуче тупляться та стають тоншими. У деяких випадках на металевих предметах можуть з’явитися сліди іржі. Якщо ви дбаєте про своє здоров’я, намагайтеся міняти тертки і овочерізки кожних 3–4 роки.

Губки для миття посуду. Термін їх безпечного використання — ​лише два тижні. Такі приналежності постійно перебувають у вологому стані, накопичуючи величезну кількість мікробів. Після миття посуду багато хто звик кидати їх у раковину. Вихід у такій ситуації один — ​якомога частіше міняти губку.

Пластикові обробні дошки. На них із часом з’являються подряпини та надрізи, в яких накопичуються бактерії. Тому пластикова обробна дошка також не може служити на кухні дуже довго. Для власної безпеки її краще міняти кожні два роки.

Читайте також: як влітку обійтися без праски, коли пом’явся одяг.