Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Папі Римському подарували нову водневу машину (Фото)

Віряни порушили дистанцію, коли прибув понтифік.

Фото reuters.com.

Папі Римському подарували нову водневу машину (Фото)

Глава католицької церкви Папа Римський Франциск отримав у своє розпорядження новий автомобіль для проведення публічних заходів

У гаражі Папи Римського з’явилася воднева Toyota Mirai, що працює на водні, яку піддали традиційній для папамобіля переробці.

Про це повідомляє «Рівне вечірнє» з посиланням на портал Carscoops.

Реклама Google

Toyota Mirai позбулася частини даху, замість неї встановили ковпак з куленепробивним склом, в центрі якого знаходиться крісло. Поруч з ним — поручні, щоб Папа міг триматися, вітаючи людей в той час, коли авто рухається.

Авто було передано Папі Франциску як подарунок від концерну Toyota і католицьких єпископів Японії. Церемонія відбулася в резиденції понтифіка у Ватикані.

Toyota Mirai позбулася частини даху, замість неї встановили ковпак з куленепробивним склом, в центрі якого знаходиться крісло. Поруч з ним — поручні, щоб Папа міг триматися, вітаючи людей в той час, коли авто рухається. Також є вмонтовані в кузов автомобіля розкладні сходи.

«Папамобіль» має 5,1 м завдовжки, а висота авто з урахуванням прозорого ковпака – 2,7 м.

Toyota Mirai Popemobile створений на базі нинішнього покоління водневого седана Mirai і здатний без дозаправки долати до 500 км.

Нагадаємо, Папа Римський публічно зняв захисну маску і заявив, кому вигідна пандемія, а також схвалив насолоду від їжі та сексу.

 
Telegram Channel