Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Для абсолютного рекорду Кріштіану Роналду  ще треба забити 9 голів

«Коли мені говорили, що я можу досягти позначки у 100 забитих м’ячів, я відповідав, що цього недостатньо… 101 гол за Португалію».

Фото wall.alphacoders.com.

Для абсолютного рекорду Кріштіану Роналду ще треба забити 9 голів

І майже всі переконані, що він це обов’язково зробить

В останньому матчі Ліги націй проти Швеції 35–річний нападник Португалії забив свій 100–й і 101–й голи за свою збірну, принісши їй виїзну перемогу з рахунком 2:0. Кріштіану Роналду став першим футболістом з Європи і всього другим у світі, якому підкорилося це досягнення. Від повторення планетарного рекорду зіркового португальця відділяє 8 голів.

А рекордсменом є ексфорвард збірної Ірану Алі Даєї, на рахунку якого 109 забитих м’ячів. Його досягнення тримається з 2006 року, коли він завершив кар’єру в збірній. Хоча смішно порівнювати цих двох форвардів, адже Алі Даєї забивав свої голи доволі слабким національним командам. Найсильнішою з них, можливо, була збірна України. А Кріштіану наводив і ще наводитиме жах на всі найпотужніші команди планети.

«Відчуваю величезну гордість за це історичне досягнення. Коли мені говорили, що я можу досягти позначки у 100 забитих м’ячів, я відповідав, що цього недостатньо… 101 гол за Португалію», — написав форвард італійського «Ювентуса» в Instagram після двох суперголів у ворота Швеції.

Кріштіану Роналду дебютував у збірній Португалії в серпні 2003-го у віці 18 років. Відтоді він провів за національну команду 165 матчів, що є національним рекордом і 13–м результатом в історії. Від світового досягнення португальця відділяють 20 ігор.

Кріштіану Роналду буде ставити рекорди, бити рекорди, і коли всі думатимуть, що він скоро закінчить, він буде забивати все більше і більше. Він цим живиться.

Разом зі збірною Португалії Роналду виграв Євро-2016 і Лігу Націй 2018—2019, а також ставав срібним призером Євро-2004 і бронзовим на Євро-2012.

Кріштіану Роналду є найкращим бомбардиром в історії чемпіонатів Європи (9 голів) і найкращим бомбардиром в історії відбіркових турнірів на Євро (25 голів).

Не сумнівається у тому, що його підопічний поб’є світовий рекорд Алі Даєї, і головний тренер збірної Португалії Фернанду Сантуш. «Команда, в якій є найкращий гравець у світі, не може бути найкращою без найкращого гравця в світі. Кріштіану Роналду буде ставити рекорди, бити рекорди, і коли всі думатимуть, що він скоро закінчить, він буде забивати все більше і більше. Він цим живиться», — заявив коуч.

Привітав португальця і найкращий футболіст планети ХХ століття бразилець Пеле, який, до речі, за свою збірну у 92 матчах відзначився 77 точними ударами. «Я думав, що сьогодні ми будемо святкувати 100 голів. Але виявилося 101! Вітаю Кріштіану з досягненням — нових висот у твоїй подорожі», — написав триразовий чемпіон світу в Twitter.

Але не тільки про 101 гол Роналду за Португалію говорили в ці дні, а й про обручку за 665 тисяч євро, яку Кріштіану подарував своїй нареченій Джорджині Родрігес. Перед цим він запропонував руку і серце дівчині, яка народила йому доньку і допомагає виховувати ще трьох інших дітей футболіста від сурогатних матерів. Джорджина, звісно, відповіла згодою.

P. S. Тим часом головний конкурент Кріштіану Роналду на футбольному олімпі 33–літній аргентинець Ліонель Мессі ще рік захищатиме кольори каталонської «Барселони», яку хотів залишити у це міжсезоння. Велика сума клаусули (відступних), передбачена за дострокове розірвання контракту — 700 мільйонів євро — не дала змоги це зробити. «Я ніколи не буду судитися з клубом всього мого життя. Тому продовжу грати за «Барсу», і моє ставлення до справи не зміниться незалежно від того, як сильно хотів піти. Буду показувати максимум», — заявив Мессі. До речі, і на цей сезон він залишиться капітаном каталонців.

Петро ПАС.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel