Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Позбутися плісняви у ванні  не так уже й складно

Плісняву можна побороти.

Фото rivne1.tv.

Позбутися плісняви у ванні не так уже й складно

Плями на стелі чи стінах, стиках між облицювальною плиткою псують вигляд кімнати, яку частенько відвідуєте. Тож засукаймо рукави і берімось до роботи

Нам допоможуть хлорка, відбілювач «Білизна», «Доместос», оцет, сода, перекис водню, борна кислота, промислові антигрибкові засоби і розчин мідного купоросу. Зазначимо, що рідини, які містять хлор, допомагають швидко впоратися із пліснявою. Застосовувати їх слід у такому співвідношенні: 10 частин відбілювача до 1 води. Суміш нанести на уражену грибком ділянку, через кілька хвилин можна промити її. А ось шви між оздоблювальною плиткою потрібно обробити більш концентрованим розчином. Змивати його не треба. Він запобігатиме появі плісняви.

Нам допоможуть хлорка, відбілювач «Білизна», «Доместос», оцет, сода, перекис водню, борна кислота, промислові антигрибкові засоби і розчин мідного купоросу.

Реклама Google

Допоможе позбутися грибка і мідний купорос. Необхідно взяти 100 грамів його на 10 літрів води і нанести на уражену ділянку. Через кілька годин слід змити, витерти і провітрити приміщення. Працювати з мідним купоросом треба в рукавичках і масці.

При обробці плісняви содою посипте нею місце, де оселився грибок, полийте оцтом, зачекайте поки пройде реакція, а потім промийте. Якщо ж вирішили скористатися борною кислотою, то візьміть її 1 частину, по 2 — перекису водню та оцту, а також 4 — води. Змішайте усі складники і протріть пляму. Забрати плісняву з герметика теж нескладно: змішайте будь–який очищувальний засіб для ванни з водою, змочіть губку і протріть проблемні ділянки. Після цього змийте і витріть насухо. Далі — черга за відбілювачем. Нанесіть його на герметик і залиште на 15 хвилин. Потім губкою добре протріть, щоб засіб проник у тріщини, і змийте.

Telegram Channel