Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
НЕЙМОВІРНЕ КОХАННЯ: Якщо він відмовлявся їсти, вона теж відмовлялася. Якщо він відмовлявся від води, вона теж…

Уже кілька місяців світ обговорює їхню історію.

Фото Daily Mail.

НЕЙМОВІРНЕ КОХАННЯ: Якщо він відмовлявся їсти, вона теж відмовлялася. Якщо він відмовлявся від води, вона теж…

Пара прожила 70 років у шлюбі і померла в один день

90-літня Норма Джон і 92-річний Френсіс Ернест Плателли перебували в будинку по догляду за людьми поважного віку. Їхні ліжка стояли поруч, щоб вони мали можливість триматися за руки.

Як пише Daily Mail, у ту ніч у час чергового обходу медсестра заглянула в кімнату до Плателлів і виявила, що постояльці не сплять, а просто лежать із заплющеними очима. Норма була неспокійною, а Френсіс важко дихав. Коли медпрацівниця ще раз зайшла до них через 10 хвилин, то зрозуміла, що вони уже не дихають. Лікарю не вдалося визначити точно різницю в часі смерті подружжя, тому в їхніх документах вказали однакові дані.

«Через тисячу літ лиш приходить подібне кохання...»
«Через тисячу літ лиш приходить подібне кохання...»

 Три роки тому у Норми Джон Плателл діагностували хворобу Альцгеймера, яка сильно прогресувала. За цей час вона втратила всі життєві сили і фактично перестала говорити. Її останніми словами стали «мій чоловік».

Френсіс робив усе можливе, щоб піклуватися про Норму, однак, незважаючи на допомогу доглядальниць, дати раду йому було важко. Тоді чоловікові довелося відправити дружину в будинок для людей поважного віку.

Щоб купити обручку, йому довелося продати свій мотоцикл. 

Френсіс щодня приїжджав до Норми і проводив із нею весь час. Подружжя разом обідало, дивилося телевізор на маленькому дивані в кімнаті відпочинку і постійно трималося за руки. Норма часто засинала на плечі у чоловіка.

Коли Френсіс упав і зламав стегно, його помістили в той же будинок, де проживала його дружина. Норма якимось незбагненним чином, незважаючи на слабоумство, впізнала його. Якщо він відмовлявся їсти, вона теж відмовлялася. Якщо він відмовлявся від води, вона теж. Вона наслідувала його поведінку. Дехто називає це «твіннінг», коли два розуми ідеально налаштовані один на одного.

Вперше вони зустрілися на танцях. Норма була одягнена в довгу блідо-блакитну сукню, а в її розпущеному каштановому волоссі біліла гілочка жасмину. Френсіс подумав, що вона кінозірка. Щоб купити обручку, йому довелося продати свій мотоцикл.

Дехто каже, що діти закоханих – сироти. Але не в цьому випадку. У них завжди було достатньо любові для синів Майкла, Кемерона й дочки Аманди, а також п’ятьох онуків і багатьох друзів.

Від моменту знайомства і до останнього дня життя Норма і Френсіс були щасливі просто знаходитися поруч одне з одним і сподівалися відсвяткувати свою платинову річницю весілля.

Жили дружно і померли в один день… Це, безперечно, благословення для люблячої пари!

Марія МРІЯ, за публікацією на сайті bbc-ccnn.com

Джерело: Daily Mail.

Telegram Channel