Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Парафіяни з Волині захищають священника: «Вони хочуть осквернити  митрополита Михаїла, але їм це не вдасться»

Сам митрополит, коментуючи цю інформацію, зокрема сказав так: «Ця річ для мене практична, зручна. Свого часу мені її подарували».

Волинь-нова

Парафіяни з Волині захищають священника: «Вони хочуть осквернити митрополита Михаїла, але їм це не вдасться»

Шановна редакціє! Ми, парафіяни ПЦУ Ратнівського району, звертаємося до вас із великим проханням — опублікувати нашу точку зору на замітку «Владика Михаїл прийшов на сесію у норковій шубі», надрукованій у «Волині» 10 грудня 2020 року

Ця новина викликала у наших душах величезне обурення. Хіба людина не може вдягнутися так, як вона хоче? Хіба в цьому є порушення норм моралі? Невже за роки праці владика Михаїл, не маючи сім’ї, не зміг і не заслужив того, аби придбати собі таку шубу? Ми впевнені, що люди, які зробили це фото та виклали його в соціальних мережах, служать чужинській церкві, а не Україні. Вони хочуть осквернити митрополита Михаїла, але їм це не вдасться, адже віряни ПЦУ з великою повагою ставляться до нього.

Священнослужитель із Нововолинська Віктор Мартиненко, який іронічно відреагував на одяг митрополита, теж повинен подумати про свій гріх перед Богом і людьми. Просимо надрукувати цей лист, аби московські запроданці більше не компрометували нашу Церкву.

Кожен священнослужитель повинен бути зразком, ідеалом для наслідування для своїх вірних.

Читайте також: Священник з Волині показав ялинку, за якою «плачуть 100 китайців» (Відео)

Від редакції: Розуміючи обурення вірян ПЦУ, все ж мусимо додати, що історію з шубою коментували не лише журналісти, а й Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Розмірковуючи про духовенство, яке, попри обітницю, живе нескромно, він, зокрема, сказав: «Кожен священнослужитель повинен бути зразком, ідеалом для наслідування для своїх вірних. Звичайно, що в іншій церкві є багато прикладів, які суперечать цьому: коли священники не подають зразок вірянам, не проявляють смирення і скромності, коли, навпаки, показують свій багатий спосіб життя. Ми, як Церква, з самого початку наголошували, що цього не можна робити. Що не можна спокушати свою паству».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel