Коли дере у горлі й ніс заклало… - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.71 € 33.08
Коли дере у горлі й ніс заклало…

Добрий ефект дає полоскання горла і промивання носа соляним розчином.

Фото media.gorzdrav.org.

Коли дере у горлі й ніс заклало…

Симптоми начебто не смертельні, можна й перетерпіти. Але навіщо? Існує багато домашніх засобів, які допомагають їх позбутися

Добрий ефект дає полоскання горла і промивання носа соляним розчином. Додайте 1/2 ч. л. солі у склянку теплої води і робіть процедуру тричі на день.

Введіть у раціон часник — ​джерело аліцину, який має антибактеріальні властивості і знищує збудників хвороби. Він розріджує слиз, знімає запалення, що призводить до відчуття закладеності носа. Додавайте два зубки часнику в їжу або розімніть їх і приймайте разом із медом.

Полегшить самопочуття вживання продуктів, багатих на цинк, що допомагає організму виробляти більше білих кров’яних тілець, необхідних для боротьби з патогенами та зміцнення імунітету. Червоне м’ясо, морепродукти, бобові, насіння та яйця взимку повинні бути на вашому столі. Гарячий курячий бульйон — ​не тільки смачна, а й корисна їжа для застудженої людини. Вчені підтвердили, що бульйон полегшує дихання, бо активізується робота миготливого епітелію і тим самим прискорюється виведення слизу із носа.

Полегшить самопочуття вживання продуктів, багатих на цинк, що допомагає організму виробляти більше білих кров’яних тілець, необхідних для боротьби з патогенами.

Протимікробні властивості, важливі у боротьбі з хвороботворними бактеріями та вірусами, має мед. Розмішайте дві чайні ложки його в склянці теплої води і випийте на ніч.

Також можна готувати різні чаї з лікувальними приправами. Кориця, імбир та чорний перець не тільки надають напоям незвичайного пряного смаку, а й допомагають подолати симптоми застуди. Сильним антиоксидантом, який сприяє вирішенню багатьох проблем зі здоров’ям, є куркума. Випиваючи склянку теплого молока з куркумою перед сном, можна швидше позбутись болю в горлі та кашлю.

Корисно споживати пюре з моркви. Пів кілограма її відваріть, розімніть, додайте 4 столові ложки меду і ретельно перемішайте до однорідної маси.

Читайте також: «Нехай Олега Самчука призначать міністром — і буде в медицині лад»

Вживати протягом дня чотири рази по столовій ложці, додавши кілька крапель оливкової олії. За 2–3 дні забудете про кашель.

Олена КЛИМКО