Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Шотландії збираються помилувати тисячі тих, кого стратили за «відьомство»

Цікаво, що знаки, які вказували на причетність жінки до «чаклунства» – мітли, котли, чорні коти й загострені чорні капелюшки – насправді були пов’язані... з пивоварінням. Мітли – сигнал для покупців, що є пиво.

Фото із сайту pravda.com.ua.

У Шотландії збираються помилувати тисячі тих, кого стратили за «відьомство»

Усього звинуватили 3 837 осіб, причому 84% з них виявилися жінками

Організація «Відьми Шотландії» подала петицію до місцевого парламенту про помилування всіх засуджених за законом «Про чаклунство» 1563 року. Активісти домагаються виправдання людей, яких стратили за звинуваченнями у відьомстві. Саму петицію зареєстрували на парламентському сайті ще у березні — зараз вона набрала понад 3 400 підписів.

«Відьми Шотландії» хочуть добитися прощення для засуджених за чаклунство та створення Національного меморіалу для вшанування.

Із підтримкою цієї ініціативи виступила і низка депутатів. Зазначимо, що закон «Про чаклунство» діяв у Шотландії до 1736 року. І за два столітття згідно з ним стратили не менш як 2558 людей. Усього ж звинуватили 3 837 осіб, причому 84% із них — жінки.

Читайте також: 85-річна баба Ганна з поліського хутора в інстаграмі привітала волинян з Новим роком.

У деяких місцях Шотландії вже встановили невеликі меморіали засудженим. Вони не увічнюють пам’ять померлих, але є нагадуванням про ті події. «Відьми Шотландії» хочуть добитися прощення для засуджених за чаклунство та створення Національного меморіалу для вшанування.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel